Divendres, 26 juliol 2024
  • Divendres, 26 juliol 2024
La Bustia viatge Bielorussia Collbato per la Solidaritat

Dos voluntaris viatgen a la zona més pobra i afectada per la radioactivitat de Txernòbil

Per 4 de setembre de 2019 a les 7:00 0 842 Visites

El president i la tresorera de Collbató per a la Solidaritat donen material, roba i sabates als infants perquè puguin començar el curs i passin l’hivern

Dos representants de Collbató per a la Solidaritat han viatjat a finals d’agost a la comarca de Korma (regió de Gomel) de Bielorússia, d’on són els infants acollits afectats per la radioactivitat de l’accident nuclear de Txernòbil de l’any 1986.

A part de l’acollida a l’estiu, l’entitat fa un seguiment durant tot l’any dels infants. El president i la tresorera de l’ONG, Josep Lluís Escriu i Deli Miguel, han pogut comprovar i ajudar els acollits i les seves famílies amb les necessitats més urgents, així com a altres nens que no poden anar a Collbató per falta de persones acollidores.

Els voluntaris han portat roba que portaven del local solidari que recullen a la Fundació Rogent a Collbató i han comprat material escolar, roba i sabates per començar bé l’escola i l’inici del fred. Durant l’estada d’una setmana van poder reunir tots els acollits actuals, i molts d’anys anteriors.

Una forma de fer grup i mostrar en alguns casos com ha ajudat l’acollida en els grans. Veure els ulls quan et veuen i t’abracen acollits i exacollits no té preu. Reforça la feina feta i t’ensenya la que queda per fer”, destaquen els dos membres de l’entitat.

També es van reunir amb la vicepresidenta de Korma, responsable de l’àrea de serveis socials i d’educació, per parlar dels acollits i per millorar la feina que realitzen. Per últim, a la capital de Bielorússia, a Minsk, es van reunir amb els responsables de la Fundació Bielorussa que representa l’ONG en aquest país, per posar al dia tota la documentació de les acollides.

Des de Collbató per a la Solidaritat volen donar les gràcies a les mares i tutors que col·laboren. Marxen després de detectar “moltes necessitats, molta feina a fer per aquest curs per ajudar a nens i joves”. També expliquen que volen tirar endavant un projecte conjuntament amb altres ONG per ajudar amb nens amb patologies oncològiques.

Per acabar, recorden que “molts nens i nenes no surten a sanejament per falta de famílies acollidores que donin esperança de vida”, per això fan una crida perquè s’apuntin noves famílies per al pròxim estiu i s’informin a través de la seva pàgina web.

Fotografia principal: La trobada d’infants i joves acollits actuals i antics, amb familiars i els dos membres de la junta de l’ONG collbatonina [CS]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Collbató, Societat