És un dels requisits de la cessió feta per la congregació a l’Ajuntament
L’Ajuntament d’Olesa ha recollit de bon grat la cessió de l’edifici del convent de les germanes paüles fruit d’un acord amb la Congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül i que ara serà de titularitat municipal. El govern municipal destinarà l’edifici a usos socials. La cessió es va fer pública durant la festa de comiat de les germanes paüles després de 90 anys al servei de la comunitat olesana.
L’alcalde Miquel Riera que “la cessió deia clar que l’espai es destini al barri, als ciutadans i que qualsevol aprofitament urbanístic que se’n pugui derivar vagi adreçat a construir habitatge social“. L’edifici, situat al número 34 del carrer de Santa Oliva, podria veure’s afectat en un dels plans d’actuació del POUM d’Olesa, vigent des de 1993.
Riera ha admès que “a hores d’ara encara s’ha de pensar en quin tipus d’equipament es pot convertir” però subratlla que “sempre es posarà en valor la memòria i la missió de les germanes paüles per aquelles persones que tenen menys recursos”. Fins que no es posi en marxa, de nou, el convent, l’Ajuntament ha adquirit el compromís del seu manteniment.
El municipi va acomiadar les set monges de la congregació el diumenge amb una missa presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés; un dinar amb autoritats i mig centenar de representants d’entitats del municipi; i un acte d’homenatge a La Passió, amb unes 700 persones.
Les monges paüles es van establir a Olesa l’any 1929 fruit d’una donació de la família Puigianer. Durant nou dècades, les monges van implicar-se activament en la vida social del municipi, sobretot en l’atenció domiciliària a malalts, llar d’infants i residència de gent gran.
Fotografies: El convent de les germanes paüles, en una jornada de portes obertes de fa dos anys (principal); i la missa, el dinar i la festa de comiat de diumenge [Ajuntament]