Dijous, 16 maig 2024
  • Dijous, 16 maig 2024

Mor Jaume Torta, exregidor de l’Ajuntament de Martorell

Per 30 de març de 2020 a les 6:00 0 4180 Visites

Va ser titular de les àrees de Serveis Municipals i Medi Ambient durant 16 anys (1987-2003)

Jaume Torta Manero (El Prat de Llobregat, 1947 – Martorell, 2020) va morir diumenge als 73 anys d’edat després d’una llarga malaltia. Torta va ser regidor de l’Ajuntament de Martorell durant 16 anys (1987-2003) formant part del grup municipal de Convergència i Unió (CiU).

Com a professional, Torta va exercir de tècnic electrònic i després com a tècnic de manteniment a Terlenka, a la seva ciutat natal, El Prat de Llobregat. L’any 1973 va començar a treballar a Tampella, una empresa paperera situada a Castellbisbal. Amb la seva dona Flori es van traslladar a viure a Martorell on van tenir dos fills.

Un cop a Martorell va ser un dels fundadors i el primer president de l’Associació de veïns del barri Pont del Diable i va ser president de l’AMPA de l’antic Col·legi Balmes. L’any 1987, Jaume Torta va fer el salt a la política i va assumir la titularitat de Serveis Municipals i Medi Ambient durant quatre legislatures amb Salvador Esteve com alcade.

Precisament, Esteve ha dit a La Bústia que “Torta va ser un treballador incansable, bon regidor, innovador, capaç de fer equip i un lleial servidor de Martorell”. Des del vessant personal, l’exalcalde ha subratllat que “darrere del seu posat adust i a voltes feréstec s’hi amagava una persona amb uns grans valors socials”.

Des de l’ajuntament, Torta va impulsar la posada en marxa de la deixalleria, la deixalleria mòbil, els primers contenidors o la campanya ‘Una casa, una flor’. Esteve ha recordat que “a ell li devem l’inici de la responsabilitat en el triatge i reciclatge de les escombraries, aleshores en estat embrionari”.

L’Associació de Veïns del Pont del Diable i diversos regidors han expressat el condol a la família a través de les xarxes socials. 

Fotografia: Jaume Torta va ser regidor de Serveis Municipals i Medi Ambient [Foto cedida]

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: