Dijous, 16 maig 2024
  • Dijous, 16 maig 2024
Comarca - La Bustia - Creu Roja

Creu Roja Baix Llobregat Nord garanteix totes les atencions gràcies a la incorporació de nous voluntaris

Per 10 de maig de 2020 a les 18:00 0 1701 Visites

Arran de la crisi del coronavirus, l’entitat suma 74 noves altes i un total de 108 persones atenen al carrer els serveis de covid-19

Coincidint amb el Dia Mundial de la Creu Roja -8 de maig-, l’entitat del Baix Llobregat Nord comptabilitza 74 nous voluntaris i ja en suma un total de 262 persones. Un augment que recau en plena crisi social i sanitària pel coronavirus.

De tot el voluntariat, 108 persones poden atendre els serveis al carrer relacionats amb la covid-19, “perquè que n’hi ha que pertanyen a població de risc”, explica a La Bústia la referent tècnica de Creu Roja Baix Llobregat NordGriselda Sanahuja.

En aquest sentit, “és essencial la incorporació de les 74 persones, sinó hagués estat impossible assumir-ho tot. El voluntariat és sempre, i ara més, el motor de la nostra entitat” remarca Sanahuja.

Les diferents assemblees de Creu Roja segueixen duent a terme les tasques habituals però durant l’estat d’alarma, adaptades al confinament prioritzant la gent gran i les famílies vulnerables.

Per exemple, la tècnica responsable explica que “a petició de la farmàcia de l’Hospital de Martorell, hem entregat medicaments a totes les poblacions que dona servei el centre sanitari, les 8 del Baix Llobregat Nord, més de Gelida, Masquefa, El Bruc, Pallejà i Castellbisbal”.

Gràcies al ‘Pla Creu Roja Respon’, relacionat amb el coronavirus, la delegació baixllobregatina ha atès 1.136 persones (980 trucades de seguiment, prevenció i promoció de la salut i 156 d’atencions a domicili).

Creu Roja Baix Llobregat Nord manté obert l’Espai Cruïlla on atén a 13 persones sense sostre al centre diürn ubicat a Martorell.

Cada setmana realitzen coordinacions amb tots els Ajuntaments del territori, amb els quals han reforçat les col·laboracions, per garantir un bon circuit de comunicació i poder atendre amb qualitat a totes les famílies que ho necessiten.

La recollida d’aliment fresc, fruita i verdura per entregar a les famílies en situació de vulnerabilitat també es fa cada setmana, inclosa a la Plataforma Humanitària de la Creu Roja a Catalunya amb seu a la Pobla de Claramunt, per ajudar a organitzar les donacions i preparar les entregues de material essencial per les oficines locals i comarcals.

Altres serveis que estan fent són el repartiment de mascaretes a diferents municipis, la recollida de donacions d’empreses i particulars, l’entrega de material escolar als infants dins del projecte d’Èxit Escolar, i tirar endavant el projecte d’ocupació d’acompanyament a les dones cap a la inserció laboral.

Per últim, Sanahuja destaca el nou servei de “suport emocional que ofereix Lactic.cat i CRBLLN”. Es tracta d’un espai d’acompanyament i d’aprenentatge de noves habilitats per gestionar els sentiments, com viure i afrontar la situació actual. Per aquests i altres recursos o informació s’ha de contactar al telèfon 93 775 05 50.

Cal recordar que Creu Roja Baix Llobregat Nord té la seu a Martorell i presta servei a 8 municipis: Martorell, Sant Andreu, Olesa, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve, Castellví i Masquefa. Creu Roja Muntanya de Montserrat atén a Collbató, i Creu Roja Alt Penedès a Gelida.

Fotografies: Creu Roja Baix Llobregat Nord va presentar el lema “Els herois no porten capa, porten armilla” el 8 de maig, Dia Mundial de la Creu Roja. El voluntariat és la peça clau per l’atenció de l’emergència a la zona. [Creu Roja/CRBLLN]

Print Friendly, PDF & Email