Diumenge, 19 maig 2024
  • Diumenge, 19 maig 2024
La Bustia art i estrelles Gelida 1

El Castell de Gelida acollirà dissabte una nit d’art, estrelles i vi

Per 7 d'agost de 2020 a les 17:00 0 867 Visites

L’activitat anirà a càrrec de l’artista sesrovirenca Marta Arañó

El Castell de Gelida viurà aquest dissabte 8 d’agost (21h) l’activitat ‘Art i estrelles’. Els assistents podran pintar amb vi mentre contemplen l’univers des d’un escenari astronòmic de primer nivell.

És una proposta de la regidoria de Turisme de Gelida i que anirà a càrrec de la pintora sesovirenca Marta Arañó, especialitzada en la tècnica de pintura i vi. A més, de la mà de Fòra d’Òrbita, s’exploraran Júpiter i Saturn, que enguany estan en conjunció, un fenomen que passa només cada 20 anys.

Com la data és propera a Sant Llorenç, probablement també es podrà observar la pluja de Perseids des del Castell mentre es gaudeix d’una degustació de productes gastronòmics d’elaboració local.

Les places per participar-hi són limitades i s’han d’adquirir prèviament les entrades a l’Ajuntament o a través de les pàgines www.enoturisme.cat o al Club Tr3sc. S’adreça a majors de 18 anys i té un preu de 15 euros. Des de l’organització han volgut reconèixer la tasca del personal sanitari durant la crisi sanitària de la covid-19 i tothom qui treballi en el sector tindrà una promoció especial del 50% en el preu.

L’estudi de Marta Arañó, compromès amb la sostenibilitat turística

Marta Arañó és una artista de Sant Esteve que pinta des del 1986. Fa sis anys va combinar, per primer cop, la pintura i el vi. El seu estudi Tinta i Vi, ubicat al seu municipi, és l’única empresa del Baix Llobregat Nord que ha renovat el distintiu de Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, segons va concloure la Taula de Sostenibilitat Turística del Baix Llobregat i va validar el Instituto de Turismo Responsable.

De les 32 empreses i entitats, 25 han renovat un any més el seu compromís i 7 més l’han rebut enguany per primer cop. Aquest compromís, gestionat a través del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, s’ha creat per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics.

El distintiu s’adreça a totes les empreses privades i ens públics que volen millorar la seva gestió interna i el seu impacte social i ambiental en el territori.

Collbató inicia visites guiades

Els dissabtes 8 i 29 d’agost i 12 de setembre, l’Ajuntament de Collbató convida a tothom qui vulgui fer una visita guiada i gratuïta per conèixer els racons més emblemàtics del municipi. Començarà a les 10.30h a la plaça de l’Era i s’ha de fer una inscripció a turisme@collbato.cat.

Fotografia: Sessió ‘Art i estrelles’ de l’estiu passat al Castell de Gelida [Aj]

Print Friendly, PDF & Email