Divendres, 26 juliol 2024
  • Divendres, 26 juliol 2024
La Bustia Nissan Sant Andreu

Nissan dona el tret de sortida a la reindustrialització de les plantes de Catalunya

Per 4 de setembre de 2020 a les 12:00 0 696 Visites

Els treballadors d’Acciona es concentren per exigir la retirada de l’ERO

Aquest dimecres, la direcció de Nissan, el govern espanyol, la Generalitat i els sindicats s’han reunit de forma presencial a la delegació del govern espanyol a Barcelona. Un dels temes més destacats ha estat la creació d’una mesa per buscar sortides a les fàbriques i garantir l’ocupació dels més de 2.500 treballadors afectats pel tancament de les plantes de Sant Andreu, Montcada i Reixac i de la Zona Franca.

A les plantes de Sant Andreu es fabriquen components com bastidors i suspensions. Ho fan 230 treballadors i els llocs de feina directes i indirectes a la zona són de més de 350.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat que la reindustrialització és “una prioritat” pel govern espanyol i ha assegurat que l’executiu “es deixarà la pell” pel futur dels empleats.

Per la seva banda, Frank Torres, responsable de les operacions industrials de Nissan a l’Estat, ha mostrat el compromís de l’empresa per explorar opcions de futur per a les plantes: “El fet de mantenir l’activitat industrial fins a desembre de 2021 ens permetrà guanyar temps i treballar en aquestes alternatives”.

El comitè d’empresa ha destacat que la construcció de la mesa posa en marxa “un dels principals objectius de l’acord signat a principis d’agost” i ha assegurat que velarà perquè els projectes creïn “llocs de treball de qualitat i un futur a llarg termini”.

A banda de Reyes Maroto i Frank Torres, a la reunió també hi ha participat la consellera d’Empresa de la Generalitat, Àngels Chacón, membres de les quatre organitzacions sindicals (SIGEN-USOC, CCOO, UGT I CGT), la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, la directora general d’Indústria, Matilde Vilarroya, i el secretari general d’Indústria del ministeri, Raül Blanco.

Concentració dels treballadors d’Acciona

Minuts abans de la reunió, uns 300 treballadors d’Acciona Facility Services, l’empresa subcontractada que suma més empleats a Nissan, es van concentrar per exigir la retirada de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que la companyia va anunciar a finals d’agost.

L’ERO afecta més de 500 empleats a l’automobilística, 50 dels quals treballen a la planta de Nissan de Sant Andreu.

Fotografia: La direcció de Nissan, els representants de Nissan i els dels sindicats després de la reunió [EFE]

Print Friendly, PDF & Email