Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia 1O Esparreguera 2

Diverses concentracions commemoren l’1-O en alguns municipis

Per 2 d'octubre de 2020 a les 13:35 0 1079 Visites

També es fa a través de les xarxes socials, tres dies després de les mobilitzacions per la inhabilitació del president de la Generalitat

Tres anys després de l’1-O de 2017, s’ha commemorat la jornada del referèndum amb diverses concentracions i algun acte, tres dies després de la recent inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Aquest fet i la pandèmia han marcat la reivindicació, que en alguns municipis s’ha optat per fer-ho a través de les xarxes socials, segons han explicat representants d’entitats i partits independentistes.

Martorell

Prop d’un centenar de persones es va congregar a la plaça de la Vila, responent a la convocatòria l’Assemblea Nacional Catalana de Martorell, per recordar l’efemèride. Lluís Garcia, l’encarregat de l’ANC per llegir el manifest, va aprofitar per recordar que ara s’ha de “reteixir el territori, tornem a trobar-nos la gent que érem a les escoles. Promoguem als nostres pobles, a les nostres comarques, taules d’entesa on posem en comú inquietuds i idees per encarar units la nova etapa on ens trobem”.

Olesa

De la mateixa manera, l’ANC d’Olesa va convocar una concentració a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, també amb el suport de Músics per la República, que van cantar el ‘Cant dels Ocells’, ‘L’Estaca’, la ‘Jota per la llibertat’ i ‘Els Segadors’. També es va fer la lectura d’un manifest.

Esparreguera

Una setantena de persones van participar a la gigafoto per commemorar el tercer aniversari de l’1 d’octubre. L’acte va estar organitzat per l’ANC, CDR, ERC, CUP, JxEsparreguera i SOM.

Sant Esteve

Unes desenes de persones s’han concentrat davant de l’escola La Roureda, on es van produir una càrrega el dia de les votacions. Des de l’Assemblea i els partits independentistes locals reivindiquem l’espai com a plaça 1 d’octubre. També van llegir un manifest.

Gelida

Des de l’ANC local han preferit centrar la mobilització aquest divendres en la concentració setmanal, que servirà per commemorar tant l’1-O com el 3-O.

Masquefa

L’Assemblea local va convocar a les 20h el llançament de 3 coets a cada col·legi electoral de l’1-O per reclamar i reivindicar el resultat del referèndum.

Fotografia de portada: Concentració a Esparreguera per commemorar l’1-0 de 2017 [ANC Esparreguera]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: