Diumenge, 19 maig 2024
  • Diumenge, 19 maig 2024
la bustia ajuntament sab

Sant Andreu incrementa la taxa d’escombraries i congela la resta d’impostos

Per 2 de novembre de 2020 a les 12:00 0 863 Visites

Les ordenances inclouen bonificacions per a l’ús d’energia renovable

L’Ajuntament de Sant Andreu ha aprovat les ordenances fiscals, les taxes municipals i els preus públics per a l’any 2021. Tenint en compte la situació de pandèmia, la majoria d’impostos municipals es congelen.

Les ordenances inclouen noves bonificacions per a l’ús d’energia renovable a la ciutat i un recàrrec en l’IBI del 50% pels grans tenidors de pisos. L’objectiu és promoure el lloguer a la ciutat i que tots aquests habitatges s’incorporin a la borsa d’habitatge de lloguer socials.

Amb el propòsit de donar suport al sector de la restauració, un dels més afectats per la covid-19, l’Ajuntament ha suspès el cobrament de la taxa per a l’ocupació de la via pública amb taules i cadires.

La taxa d’escombraries sí que pujarà, tot i que l’alcalde Enric Llorca ha explicat que enguany “hem negociat amb l’empresa i hem aconseguit que l’increment estigui molt per sota del que marca la plica”. El preu del rebut anirà dels 3 als 5 euros per cada contribuent.

Fem Sant Andreu ha explicat que el no a les ordenances -que l’any passat va votar a favor- ve donat perquè “el govern ens planteja una única reunió per parlar d’ordenances on no són capaços de detallar-nos les modificacions, per la improvisació i especular amb la informació”.

El grup municipalista ha fet una proposta amb “una sèrie de bonificacions a l’IAE per les empreses i bonificacions a la taxa d’escombraries pels comerciants”, a més de considerar l’increment de la taxa “un despropòsit, estigui o no estipulat al contracte”.

Així, les ordenances fiscals s’han aprovat amb els vots favorables del PSC, Cs i Podem i els vots en contra de Fem Sant Andreu.

Fotografia: L’Ajuntament de Sant Andreu aprova les ordenances fiscals per al 2021 [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: