Dissabte, 27 juliol 2024
  • Dissabte, 27 juliol 2024
La Bustia Handshield Mediterranean Roger Gonzalez

El primer escut de mans, el nou invent del territori contra la covid-19

Per 29 de desembre de 2020 a les 7:00 0 2465 Visites

En el projecte han participat accionistes d’Olesa, Abrera, Collbató i Masquefa i la seu de l’empresa és a Sant Esteve

Quatre veïns de la zona han creat una eina pionera per a protegir les persones de la covid-19, el ‘Handshield‘. Els líders d’aquest projecte són Annabel Medina d’Olesa, Marc Torres d’Abrera, Pere Torres de Collbató, i l’emprenedor i inventor del producte Roger González de Masquefa, actualment resident a Olesa. Els quatre són accionistes d’Handshield Mediterranean S.L., la nova societat ubicada a Sant Esteve que el produeix. A més, hi ha més empreses, col·laboradors i treballadors dels municipis de difusió de La Bústia.

El ‘handshield’ és el primer escut de mans destinat a evitar el contagi del coronavirus per contacte amb diferents objectes del dia a dia. Per exemple, amb els carros de la compra o les subjeccions de seguretat que hi ha als trens i autobusos. A més, també han creat un escut de mans de petit format pensat per a subjeccions més reduïdes. El producte, del qual ja se n’han confeccionat més de 20.000 unitats, compleix tots els requeriments sanitaris i està patentat.

El seu creador, Roger González, ha informat a La Bústia que “estem en converses amb diferents empreses del sector farmacèutic i botigues especialitzades per a la seva venda. Hem arrencat fa un parell de setmanes i està anant força bé”. Fins ara, s’ha distribuït a diversos punts de Catalunya i Espanya i ja “s’han fet les primeres vendes a països com la Xina, Itàlia o els Estats Units. També estem en negociacions amb empreses de Corea del Sud, Regne Unit i Portugal, entre d’altres”.

González, explica que va tenir la idea quan va començar la pandèmia i els va motivar a tirar endavant el producte per solucionar “la problemàtica higiènica i el desconcert per a la majoria de persones que representa entrar en contacte amb certs objectes quotidians de molta concurrència”. El ‘handshield’ compta amb una tela tractada amb Bac-Pure, un antimicrobià de l’empresa Smart Inovations l.d.a, especialitzada en nano tecnologia. Porta un teixit com el de la mascareta, antivíric i antibacterià, que a banda d’evitar el contagi, neteja la superfície sobre la qual es col·loca.

La lona de l’escut porta uns agafadors que es col·loquen a la superfície que es vol subjectar i s’evita el contacte de la pell amb els objectes o el mobiliari urbà. Es pot rentar fins a 100 vegades, tot i que després continua sent efectiu en un 99,98%. S’aconsella netejar-lo periòdicament, no genera residus i és reutilitzable durant més d’un any.

Precisament, el producte té en compte la sostenibilitat. Disposa d’una bossa, antivírica i antibacteriana, que permet netejar l’estri amb tan sols guardar-lo. Neutralitza residus bacterià i víric, per permetre el seu ús i que es pugui emmagatzemar de forma segura.

Handshield Mediterranean produeix unes 1.000 unitats diàries del nou invent i compta amb una plantilla d’unes 10 persones. Annabel Medina assegura que per una banda, a mesura que “vagin augmentant les comandes tenim la possibilitat d’ampliar el personal” i perquè a hores d’ara estan pensant en un altre estri pensat per serveis com el de ‘bicing’, ha declarat a l’ACN.

De moment, només es pot comprar per Internet a través d’aquest enllaç. El producte bàsic té un preu de 4,99 euros i pròximament es podrà trobar a les grans superfícies i botigues especialitzades. 

L’Ajuntament de Masquefa també ha informat que a principis d’any distribuirà l’eina de forma gratuïta als domicilis del municipi amb persones empadronades majors de 65 anys. Destaquen que aquesta acció és gràcies a l’acord de col·laboració amb l’empresa del creador masquefí que fa la donació del material.

Fotografies: Roger González, creador del producte i un dels quatre accionistes de l’empresa i del primer escut de mans, el nou invent contra la covid-19 [Handshield Mediterranean/ACN/Aj Masquefa]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: