Amb tan sols 22 anys i en plena pandèmia ha obert el seu primer espai gastronòmic, OAK Restaurante, a Sant Esteve
Laura Díaz (Martorell, 1998) explica les dificultats que ha tingut per obrir un restaurant i la seva experiència com a dona i en els primers mesos de trajectòria com a responsable.
Com neix OAK Restaurante?
Som una família de Martorell dedicats a la restauració des de fa més de 30 anys, el que fa que des de petita hagi estat en contacte directe amb el món de la gastronomia.
Sempre he tingut molt clar que volia obrir el meu propi restaurant quan acabés la universitat. Amb l’arribada de la pandèmia va sortir l’oportunitat d’agafar un local dins el Club de Golf Barcelona, a Sant Esteves Sesrovires, i convertir-lo en el meu refugi gastronòmic. Vam obrir el novembre del 2020.
Has trobat entrebancs a l’hora d’obrir-lo en plena pandèmia?
Sí, en obrir el restaurant en plena pandèmia hem trobat diferents inconvenients. Estar situats en un poble petit com és Sant Esteve, fa que la gent dels pobles veïns els costi venir a provar l’OAK. D’altra banda, les restriccions i la por de la gent amb la COVID no han ajudat gaire a arrencar el negoci. Però per sort, hem pogut seguir endavant i estem segurs que un cop acabi la pandèmia, creixerem amb força conjuntament amb tots els restaurants de la zona.
He arribat a trobar-me amb persones que es neguen a resoldre un problema amb mi, pel meu gènere o edat
Has trobat inconvenients en ser emprenedora tan jove i a més dona?
Sí, sobretot quan s’han de resoldre problemes amb clients o proveïdors, molts d’ells esperen parlar amb una persona més adulta i que sigui home. Fins i tot, he arribat a trobar-me amb persones que es neguen a resoldre un problema amb mi, pel meu gènere o edat. No s’esperen que sent una dona tan jove, pugui estar al càrrec d’un restaurant que està funcionant bé.
Per això, m’agradaria enviar un missatge de suport a totes aquelles dones emprenedores amb aquesta entrevista, perquè segueixin creixent i es fessin visibles, malgrat tots els entrebancs que ens trobem pel camí.
Com definiries OAK?
OAK té l’objectiu de ser, no només un restaurant, sinó un punt de referència del Baix Llobregat, on es pugui venir a gaudir de la nostra cuina casolana, elaborada amb productes de proximitat, del nostre poble, i seguint sempre els ingredients de temporada, que en aquest moment són sobretot la carxofa, els calçots o els bolets.
A més, d’oferir esmorzars, dinars i sopars, també tenim diverses sales per qualsevol classe d’esdeveniment, en un entorn natural on es veu Montserrat, la Mola i les masies i vinyes que ens envolten.
Moltes gràcies i us animo a tots a venir a provar OAK Restaurante, a descobrir-nos i a passar aquí les vostres tardes amb la família, amics o parella. Us rebré amb el meu equip amb els braços oberts.
Fotografia: Laura Díaz, a l’OAK Restaurante de Sant Esteve [Pau González Parés/@paupauphoto]