Dissabte, 27 juliol 2024
  • Dissabte, 27 juliol 2024
La Bustia Anoia Turisme Setmana Santa

Propostes per descobrir l’Anoia aquesta Setmana Santa

Per 31 de març de 2021 a les 7:00 0 2018 Visites

Anoia Turisme destaca el CRARC i les Bodegues de Can Bonastre de Masquefa

Anoia Turisme ha compartit 14 propostes per gaudir de la comarca i que combinen esport, natura, gastronomia i cultura. Ara que s’acosta Setmana Santa, és un bon moment per descobrir-les. Cada proposta està pensada per fer-se en un dia, però es poden agrupar i muntar una escapada de més dies.

Totes les activitats es poden consultar a través de la pàgina web anoiaturisme.cat. D’aquestes, destaca la proposta 7, que inclou plans al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) i a les Bodegues de Can Bonastre de Masquefa. A través d’aquest enllaç es pot descarregar el plànol.

Proposta 1: Botigues de la plaça Gran (Calaf) – Memorial exèrcit republicà (Pujalt) – Torre Manresana (Prats de Rei)

Es poden conèixer les botigues convertides en museus, aprendre sobre la història recent i gaudir de la gastronomia local i de l’arquitectura del segle XVII.

Proposta 2: Museu del tren Railhome (Igualada) – Castell d’Òdena – Dinar a Igualada – Parc Fluvial de Vilanova del Camí

Proposa visitar la mostra de trens, dinar als restaurants de la comarca, pujar a la torre del Castell d’Òdena per gaudir de les vistes i acabar al passeig del parc fluvial.

Proposta 3: Ruta d’art ecclesia exterior (Segur de Veciana) – Santa Maria de Veciana – Visita Gorg del Nafre (Copons)

Al temple de Segur de Veciana es poden veure esglésies, creus de terme, imatgeria, portalades… Per dinar, una parada a una casa del segle XVI i, per acabar, un passeig fins al salt d’aigua de Copons.

Proposta 4: Castell de Castellfollit – campanar de Calaf – Observatori de Pujalt

La ruta comença a una fortalesa del segle XI, continua amb la pujada a un dels campanars més alts de Catalunya i amb el dinar al restaurant Ke Diví i acaba a l’Observatori de Pujalt, on es poden veure planetes.

Proposta 5: Ruta circular a la falda de la Tossa – Visita guiada a la Tossa – Dinar a Igualada – Visita al nucli antic d’Igualada

Inclou una caminada per la falta de la Tossa, la visita a un dels conjunts patrimonials més interessants de la comarca, un dinar a Igualada i la visita pel nucli antic de la capital de l’Anoia.

Proposta 6: Castell de Vilademàger (La Llacuna) – La Llcuna emmurallada – Gorgs de Santa Càndia

Proposa visitar el castell i el poblet emmurallat abans de dinar a un restaurant al mateix castell d’Orpí i visitar els gorgs de Santa Càndida, on es pot fer un bany.

Proposta 7: Crarc (Masquefa) – Can Bonastre (Masquefa) – Salts d’aigua (Cabrera d’Anoia) – Castell de Cabrera d’Anoia

La ruta comença al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), un lloc ideal per anar amb els petits. A continuació, els grans poden gaudir d’una parada a les Bodegues Can Bonastre amb restaurant inclòs. Per completar el dia, es poden visitar els salts d’aigua de Cabrera i el castell.

Proposta 8: Can Massana – Dinar al Bruc – Museu de la Muntanya de Montserrat

Es tracta d’una de les rutes que es poden fer a la muntanya de Montserrat. Al Bruc s’hi pot veure un monument famós de la batalla del Bruc i molts restaurants i masies on dinar.

Proposta 9: Ruta de la Batalla del Prats de Rei en bicicleta elèctrica – Dinar a Calaf – Visita a Copons

Per començar, es poden visitar punts històrics de la Guerra de Successió a la comarca i per acabar el dia, passejar per Copons, un municipi marcat pel pas de traginers.

Proposta 10: Visita al Centre de Restauració i Interpretació paleontològica (Hostalets de Pierola) – Dinar a Piera – Visita al nucli de Piera

Piera ofereix fer una visita a un dels nuclis amb més encant de la comarca, després de visitar el CRIP.

Proposta 11: Museu de la pell i barri del Rec – Ruta per les antigues muralles d’Igualada – Dinar i visita a la Tossa de Montbui

La proposta inclou la visita a Cal Granotes, a les restes de les muralles del segle XV d’Igualada i al cim de la Tossa de Montbui, des d’on es pot contemplar tota la Conca d’Òdena i acabar el dia dinant al restaurant que es troba en el mateix conjunt històric.

Proposta 12: Molí Paperer de Capellades – Parc Prehistòric de Capellades – dinar a Capellades – Castell de la Torre de Claramunt

Permet descobrir un molí paperer del segle XVII i conèixer la història del paper al Museu Paperer. També visitar el Parc Prehistòric abans de dinar a un dels restaurants de Capellades i visitar un castell que data de finals del segle XI.

Proposta 13: Castell de Queralt des de Bellprat – Passejada per Bellprat – Visita al municipi de Sant Martí de Tous i el seu castell

Excursió fins al castell de Queralt i volt pel nucli de Bellprat. Per dinar, la recomanació es fer-ho a Sant Martí de Tous, on es pot passejar pel nucli antic i contemplar el castell.

Proposta 14: Visita al Castell de Rubió – Excursió fins a la Resclosa de Jorba – dinar a Jorba i berenar Coca del forn – visita a l’ermita de la Sala de Jorba

El Castell de Rubió data del segle XI i es pot visitar abans d’anar a l’església de Sant Pere de Jorba. A la tarda, el millor pla és berenar coca del forn i visitar l’ermita.

Fotografia: L’Anoia és una comarca envoltada de naturalesa [Anoia Turisme]

Print Friendly, PDF & Email