Dissabte, 27 juliol 2024
  • Dissabte, 27 juliol 2024
La Bustia HipoFam Castellvi

HipoFam fa una donació de 15.000 euros al Vall d’Hebron Institut de Recerca

Per 4 de maig de 2021 a les 12:00 0 712 Visites

L’entitat de Castellví i Martorell contribueix a la recerca de la la hipomagnesèmia familiar

HipoFam continua donant suport a la recerca de la hipomagnesèmia familiar i aquest mes d’abril ha fet una donació de 15.000 euros al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). L’entitat de Castellví i Martorell ja suma des del 2015 més de 140.000 euros en donacions per a aquesta causa.

El síndrome d’hipomagnesèmia familiar és una malaltia rara d’origen genètic caracteritzada per la pèrdua de calci i magnesi a l’orina i el deteriorament de la funció renal.

La donació s’ha fet a través de la campanya ‘Apadrina un investigador’. Amb motiu de la covid-19, enguany les activitats per recaptar fons han hagut de variar i s’han dut a terme iniciatives com una campanya de crowdfunding a través d’internet.

L’acte ha comptat amb la presència d’Antonio Cabrera, president d’HipoFam, i el seu fill, la Dra. Gema Ariceta, cap del servei de nefrologia pediàtrica de l’Hospital universitari Vall d’Hebron i investigadora principal del grup de recerca CIBBIM -Nanomediciona- Fisiopatologia Renal del VHIR, i Mònica Vall, investigadora d’aquest mateix grup.

Els fons recaptats es destinen a finançar la contractació de Vall, que està realitzant la seva tesi doctoral sobre la hipomagnesèmia familiar amb hipercalciúria i negrocalcionsi.

Fotografia: Moment de la donació [VHIR]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: