Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia vacunacio

Els infants de 5 a 11 anys es podran vacunar a partir del 15 de desembre

Per 10 de desembre de 2021 a les 17:00 0 802 Visites

S’haurà de demanar cita prèvia i la campanya es farà en els punts massius

La Comissió de Salut Pública, organisme estatal, ha acordat ampliar la vacunació als infants de 5 a 11 anys després que el vaccí pediàtric de Pfizer fos aprovat per l’Agència Europea del Medicament (EMA).

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que a Catalunya la campanya arrencarà el 15 de desembre. Es farà amb cita prèvia i s’obrirà la franja sencera i no de forma progressiva com s’havia sospesat en un inici.

La vacuna s’administrarà majoritàriament en els punts massius i també que es prioritzarà la protecció d’infants en grups de risc, que es podran vacunar en hospitals on són atesos. Així doncs, Salut ha optat per no vacunar a les escoles, a diferència d’altres comunitats autònomes.

La Comissió de Salut Pública, a instàncies de la Ponència de Vacunes, va decidir que l’interval entre dosis sigui de 8 setmanes. És el mateix vaccí que el d’adults i adolescents, però amb una dosi menor (10 micrograms), l’equivalent a un terç.

Està previst que el dilluns 13 de desembre Catalunya rebi una primera remesa de 234.000 dosis i a principis de gener una segona.

Fotografia: La campanya de vacunació per als infants comença a mitjans de desembre [Arxiu/La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email