Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia Festa Santa Llucia 2021 escudella Gelida 1

La Festa de Santa Llúcia de Gelida, en imatges

Per 13 de desembre de 2021 a les 7:00 0 1841 Visites

Amb el repartiment de l’escudella i els actes habituals que es van suspendre l’any passat

Actualització:

Gelida ha recuperat la Festa de Santa Llúcia de manera presencial amb una gran participació. Una festivitat molt tradicional i estimada a la població. Són 9 calderes que porten 60 i 90 litres d’escudella cada una, més una d’aigua. En total s’han repartit 500 litres d’escudella, que corresponen a unes 2.000 racions.

Aquest any, amb algunes mesures per la pandèmia, com no poder accedir al pati on s’escalfaven les calderes, tres cues diferents per recollir l’escudella i una reducció amb un repartiment diferent de botifarra negra per evitar aglomeracions, expliquen des de l’organització.

Notícia del 13 de desembre, a les 7h

Gelida viu aquest dilluns 13 de desembre la festa local de la seva patrona, Santa Llúcia. En aquesta edició es recuperen les activitats. A les 5 del matí s’han encès les fogueres que escalfen les calderes de l’escudella, al pati dels Lluïsos.

A les 10h comença la fira d’artesans i d’entitats als carrers cèntrics. A partir de les 11h, a la plaça de la Vila, actuaran les seccions de l’Esbart Rocasagna, i els infants podran participar als tallers de circ i jocs de fusta gegants.

A les 11.45h és la cercavila i després la missa, que inclou el pilar dels Vailets de Gelida. Tot seguit, la benedicció i el repartiment de l’escudella a la plaça de l’Església. Els actes al matí acaben amb la ballada de sardanes.

Segueixen a partir de les 19h amb els espectacles de la colla infantil i d’adults dels Diables de Gelida, com la Gènesi i el Llúciafoc. I entre un i l’altre es fa el trasllat de Santa Llúcia. La festa està organitzada per la Comissió de Santa Llúcia i l’Ajuntament.

Aquí el programa complet.

L’any passat només es van encendre 3 calderes a porta tancada per internet, i es van suspendre els actes per les restriccions de la pandèmia.

Fa dos anys, dues dones van fer història.

Fotografia: L’escudella es cuina al pati dels Lluïsos, imatges d’aquest dilluns al matí [Pere Gubi]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: