Diumenge, 19 maig 2024
  • Diumenge, 19 maig 2024
La Bustia incendi Esparreguera Abrera

Actualització: les guspires d’una radial, possible causa de l’incendi entre Esparreguera i Abrera

Per 8 d'abril de 2022 a les 16:52 0 6641 Visites

Els Bombers han treballat en una àrea d’unes 3 hectàrees al voltant de la riera de Magarola

Actualització 18.11 i 22.30h:

Segons Agents Rurals, la causa probable de l’incendi d’aquest divendres són les guspires d’una serra radial en un hort. El fort vent en alguns moments ha facilitat la seva propagació i l’ha fet revifar. A mitja tarda, el foc principal i secundari al costat de l’A2 entre els termes d’Esparreguera i Abrera s’havia estabilitzat. Ha afectat una àrea d’entre 2,75 i 3,5 hectàrees i ha cremat matolls i canyes, a més d’una zona d’horts amb barraques i terrenys erms, al voltant de la riera de Magarola. 

Els Bombers continuen a la zona remullant el terreny amb 22 dotacions terrestres. Durant la tarda han treballat 17 vehicles d’aigua, 8 de comandament i 3 dotacions aèries. Per facilitar els treballs d’extinció ha calgut demanar el tall d’una línia elèctrica.

S’han mobilitzat agents de policies d’Esparreguera, Abrera i Olesa, a més de mossos, tallant diferents trams de l’A2, la B-40 i la C-1414. També han donat suport les ADF Esparreguera, Sant Esteve i del Baix Llobregat, ambulàncies del SEM i agents rurals. Durant tota la tarda s’han produït retencions tant a l’autovia, com a les vies d’accés.

Actualització 17.25h:

L’Ajuntament d’Abrera ha informat que el foc s’ha originat en una empresa d’Esparreguera, però ha traspassat a Abrera. El d’Olesa ha dit que a més de la B-40 també s’ha tallat la circulació de la carretera C-1414 i hi ha talls a l’autovia A2. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha dit que cremen 2 focs seguint la B-40 i l’A2.

Els Bombers confirmen que és un foc secundari i continuen treballant en l’incendi, que hauria afectat ja unes 3,5 hectàrees. Ho fan amb 17 vehicles d’aigua, 8 de comandament i 3 aeris. També han informat, a les 16.59h, que cap persona ha resultat ferida.

Al lloc també hi són Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Abrera, Esparreguera i Olesa.

 

Notícia 16:52h:

Aquest divendres al migdia, a les 14.32h, s’ha declarat un incendi de matolls i herbes a la llera d’una riera seca als marges de l’A2 al terme municipal d’Abrera. Fins al lloc s’han desplaçat 9 vehicles d’aigua i un helicòpter bombader dels Bombers.

A les 16.40h les dotacions al terreny continuen treballant per extingir les flames. S’han distribuït en una àrea d’unes 3 hectàrees.

Trànsit ha informat que la sortida 582 de l’A2 a Abrera cap a l’accés amb la B-40 ha estat tallada per problemes de visibilitat per fum.

Fotografies: Incendi al costat de l’A2 i al voltant de la riera de Magarola entre Esparreguera i Abrera [Bombers/SE/La Bústia/ADF Esparreguera]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: