Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia Premi Vila Martorell 2022 (1)

Martorell lliura els guardons del 47è Premi Vila

Per 25 d'abril de 2022 a les 17:00 0 1185 Visites

Joan Manuel Homar, Imanol Ulacia i Joan Isart Alemany són els tres guanyadors destacats

El barceloní Joan Manuel Homar i el basc Imanol Ulacia han estat els guanyadors del 47è Premi Vila de Martorell de poesia en llengua catalana i castellana, respectivament. Joan Isart Alemany ha estat guardonat amb el Premi per a adults al millor llibre en prosa d’autors locals.

La gala de lliurament dels premis s’ha celebrat el dissabte 23 d’abril al Teatre d’El Progrés davant de prop de 300 persones. La cita ha recordat l’artista Jaume Muxart en el centenari del seu naixement.

Ningú’ és el poemari guanyador en català, dotat amb 2.000 euros i l’edició de l’obra. El seu autor, Homar, ha explicat que és “la continuació de dos llibres anteriors, on el fil conductor és la identitat, tan necessària i tan difícil alhora”.

‘El mundo’ és l’obra guardonada en castellà, amb la mateixa dotació. L’autor, Ulacia, ha explicat que “el que m’interessa és el poema que està per arribar” i espera “que els poemes que gràcies a Martorell sortiran al món, serveixin per consolar algun dia a algú”.

Durant l’acte s’han lliurat nombrosos premis, entre els quals han destacat els locals:

– Premi per a adults al millor llibre de prosa: Joan Isart Alemany amb ‘kurt schwitters (1887-1948)’

– Premi per a adults per al millor conte: Manuel Pablos Esteban amb ‘El tío Garañuela’

– Premi per a adults al millor poema: Andrea Montoya Gil amb ‘Aquesta tarda el sol’

– Premi per als alumnes entre 12 i 18 anys al millor conte: Laia Hernández Munné amb ‘Dian Fossey’

– Premi per als alumnes entre 12 i 18 anys al millor poema: Júlia Folqué Lastra amb ‘Vertigen’

– Premi per als alumnes del cicle superior de primària al millor conte: Natàlia Álvarez Fuentes amb ‘La llanterna màgica’

– Premi per als alumnes del cicle superior de primària al millor poema: Eva Arias Muñoz amb ‘El mar’

El jurat també ha guardonat Jaume Almirall Sardà amb el premi a la millor traducció de clàssics ‘Memorial Montserrat Ros’ amb l’obra ‘Cal·lírroe, de Caritó’ i a Albert Garcia Elena amb el premi al millor microrelat amb ‘El llenç’.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha volgut agrair a “tothom que ha tingut alguna cosa a veure en que aquest premi se celebri 47 anys després, perquè té un gran mèrit. També a la gent que ha fet possible la gala d’enguany”.

El regidor de Cultura Andreu González ha explicat que “són uns guardons que per a molta gent tenen un significat molt especial, sobretot per als guanyadors. Si som aquí és perquè creiem en el valor de la paraula que mereix ser escrita i que perdura”.

Per la seva banda, el president del jurat, Àlex Susanna, ha destacat que el Premi Vila “és un dels més antics que perdura a Catalunya gràcies a la persistència i a la voluntat de renovar-lo cada any”.

Durant la gala també s’han lliurat els llibres editats dels guanyadors de l’edició de l’any passat: ‘Llet de glacera’ d’Alba Camarasa, ‘Mecánica’ de Vicente Luis Mora i ‘La Foradada’ de Llum Saumell.

Fotografia de portada: Tots els premiats en el 47è Premi Vila de Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Cultura, Martorell