Divendres, 26 juliol 2024
  • Divendres, 26 juliol 2024
La Bustia centenari Escoles Velles Abrera (3)

Abrera celebra el centenari de Les Escoles Velles

Per 13 de juny de 2022 a les 7:00 0 602 Visites

Amb la descoberta d’una placa commemorativa, una mostra de documentació històrica i parlaments

Abrera ha celebrat el dissabte 4 de juny del 2022 el centenari de les Escoles Velles, un emblemàtic edifici del municipi. La inauguració de les Escoles Nacionals, primer nom que va rebre, va ser també un 4 de juny, però de 1922. L’edifici avui dia és l’Hotel d’Entitats d’Abrera.

Durant l’acte s’ha descobert la placa commemorativa, s’ha presentat una mostra de documentació històrica i s’ha fet un repàs dels 100 anys viscuts amb els veïns, recordant els anys que van passar a l’escola abrerenca.

Els parlaments han anat a càrrec de l’alcalde Jesús Naharro; la regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré; l’exalumne de les Escoles Velles Josep Estruch; i de la professora de l’Aula d’Adults Montse Lloret.

Naharro ha destacat que “tenim cent anys d’escola a Abrera. Hem fet una exposició molt maca, hem intercanviat opinions, informació i fotografies. Tota la comunitat, el barri de la Florida i tot el poble ens hem apropat per escoltar experiències d’exalumnes i la història d’aquest edifici. A Abrera cuidem el nostre patrimoni”.

Estruch, ha explicat que l’acte “m’ha fet recordar coses, emocions que no s’obliden. Va ser molt bonic. Jo no sé si va ser a partir d’aquí que vaig decidir començar magisteri (abans feia de pagès). De dia portava un tractor i a les nits anava a Barcelona a fer magisteri nocturn”.

Lloret ha comentat que “són 100 anys de les Escoles Velles i nosaltres seguim aquí, saludables i actives. Cada dia venim a aprendre i treballar. Tenim molts alumnes de diferents edats, des dels 20 fins als 90 anys, amb diferents nivells. També fem moltes activitats extraescolars i sortides”.

Per últim, Galofré ha agraït la col·laboració de “totes les persones que ens han explicat els seus records, ens han cedit documents i a tothom que s’ha apropat aquí a compartir la seva infantesa”.

A l’acte han assistit exalumnes de l’escola i han pogut explicar les seves experiències.

Fotografies: Acte del centenari de les Escoles Velles d’Abrera [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Societat