Dissabte, 27 juliol 2024
  • Dissabte, 27 juliol 2024
La Bustia Josep Guixa Esparreguera

En record a Josep Guixà, exregidor d’Esparreguera i molt vinculat a entitats

Per 28 d'agost de 2022 a les 7:00 0 880 Visites

També va ser cap de colla dels Castellers d’Esparreguera i va formar part del cos tècnic del Club de Futbol Sala i del Club de Bàsquet Esparreguera

Josep Guixà i Hipólito, exregidor de l’Ajuntament d’Esparreguera per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), va morir el dia 11 d’agost de 2022. Es va llicenciar en ciències polítiques i va estar molt vinculat amb el món cultural i esportiu del municipi.

Va ser regidor entre els anys 2008 i 2011 substituint Glòria López, que va haver de renunciar al càrrec per motius de salut. Guixà també es va presentar a les eleccions municipals de l’any 2011 com a sisè a les llistes per ERC.

L’esparreguerí va ser cap de colla dels Castellers d’Esparreguera, vicepresident de l’Escola Cooperativa El Puig, entrenador del Club de Futbol Sala i preparador físic del Club de Bàsquet Esparreguera.

L’Ajuntament d’Esparreguera ha expressat “el condol, afecte i solidaritat amb la família, amistats i a tot el conjunt de la comunitat i teixit associatiu de la vila”.

En aquest sentit, l’alcalde Eduard Rivas ha enviat “tot el condol en nom de l’Ajuntament a familiars i amics i amigues d’en Josep Guixà. En Josep va ser regidor i un home molt vinculat a Esparreguera a través de l’esport, la cultura i l’educació”.

Els Castellers d’Esparreguera ha enviat un missatge a través de xarxes socials: “Volem mostrar el nostre més sentit condol i donar una forta abraçada als familiars i amics. Ens deixa una part de la història de la colla”.

Per la seva banda, ERC d’Esparreguera ha piulat: “Assabentats de la defunció d’en Josep Guixà i Hipólito, que fou regidor durant el mandat 2008-2011, traslladem a la seva família, amics i amigues el nostre condol. Descansi en pau”.

També han mostrat el seu condol el món casteller, així com la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, formacions i entitats com el PSC local i Ràdio Esparreguera, on va col·laborar molts anys.

Fotografies: Josep Guixà i Hipólito [Aj / Castellers d’Esparreguera]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat