Dissabte, 27 juliol 2024
  • Dissabte, 27 juliol 2024
La Bustia India Martinez Martorell

Massiva assistència a la inauguració del nou parc urbà de Martorell, el més gran del Baix Llobregat Nord

Per 18 de setembre de 2022 a les 7:00 0 1887 Visites

Més de 12.000 persones participen en una jornada festiva amb l’actuació de la reconeguda cantant India Martínez i les activitats i actuacions familiars

Martorell ha inaugurat el Parc Central de La Sínia aquest dissabte. El concert d’India Martínez era l’acte més sonat que ha tingut una assistència massiva. Més de 12.000 persones han gaudit de l’espectacle de l’artista, i unes 2.000 ho han fet durant les primeres hores de la tarda i vespre amb les propostes familiars, els parlaments i la descoberta de la placa inaugural.

El nou espai públic que s’ha obert en el barri de La Sínia en construcció, “és el parc urbà més gran del Baix Llobregat Nord“, en paraules de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa. I és que amb 20.000 metres quadrats de zones verdes, de passeig i de jocs infantils també es converteix en un dels més grans de la província.

L’element més singular i que crida més l’atenció és un gran joc, una estructura vertical amb tobogan que s’il·lumina de nit i va canviant de colors. El parc urbà es completa amb una tirolina i altres jocs infantils, arbres, gespa, camins per passejar i un llac d’aigua artificial amb un guèiser.

 

La festa d’inauguració
L’Ajuntament ha organitzat tallers i activitats familiars a partir de les 18.30h. Han actuat els Superherois amb el seu espectacle, i els Gegants i els Bastoners de Martorell. A continuació, l’alcalde i la regidora de Via Pública, Elisabet Plaza, han descobert la placa inaugural, acompanyats del govern municipal.

Fonollosa ha dit que està “molt satisfet i orgullós de veure com aquest gran projecte de futur de Martorell que vam planificar ja fa anys es fa avui realitat”. Ha destacat que “és un parc molt gran i molt verd, enmig de barris densament poblats. Hi pot venir gent gran a passejar i a descansar, hi ha zones enjardinades enormes, hi hem posat més de 500 arbres i tenim tres zones de jocs infantils molt potents. És molt complet i versàtil”.

L’alcalde ha afegit que “tenim una qualitat de vida que va avançant. L’urbanisme ha d’estar al servei de la gent i és el que avui veiem aquí. Infinitat de famílies jugant, passejant, gaudint de l’espai, això és pel que serveix l’urbanisme”.

Per a Plaza, “avui construïm un nou eix a Martorell. No teníem una zona verda, un pulmó al mig dels barris més poblats de Martorell. Amb aquesta inauguració posem en funcionament el nou barri de La Sínia. Un barri amb eficiència energètica i qualitat de vida per tots els veïns i veïnes”.

La presència d’India Martínez a Martorell ha generat expectació i molta mobilitat. L’artista cordovesa ha ofert un dels concerts de la seva gira 90 minutos +. La seva veu i música pop i flamenc han satisfet un públic entregat, que ha gaudit de l’espectacle gratuïtament. El DJ Quim Martínez ha tancat la festa.

 

Els costos
L’Ajuntament ha informat del cost de la construcció de tota la urbanització i del Parc Central de La Sínia. Respectivament, el total és de 8,5 i d’1,2 milions d’euros, que es fa càrrec la junta de compensació de propietaris. Pel que fa a la inauguració, el concert d’India Martínez té un cost de 67.760 (IVA inclòs) i compta amb l’aportació econòmica de diferents empreses.

Com a patrocinadors d’honor Seat, Agbar i Urbania-El Parc de la Sínia, i com a patrocinadors i col·laboradors, Enerka, Fundació Salas, Fundació Laboral de la Construcción, Banc de Sabadell, Habitat Catalunya, Fercam, Solé Diesel i CIC3.

Des de l’Ajuntament destaquen que “fem una aposta clara per la cultura i per posicionar-nos en un referent en la comarca“. A més de “tot el retorn en l’economia local, com en la restauració”.

 

La Sínia
Al futur barri residencial de La Sínia s’estan començant a construir 1.100 habitatges. D’aquests, 330 seran de protecció oficial. Està projectat una zona comercial, d’oficines, de serveis i d’equipaments públics.

El disseny, l’eficiència energètica i la qualitat de vida del futur veïnat és una de les característiques de l’urbanisme que impulsa el govern municipal. Ara s’ha obert el gran Parc Central, que queda al mig dels barris més poblats de Martorell: Torrent de Llops, Les Bòbiles i Can Cases. En aquests moments hi ha en construcció edificis d’habitatges d’iniciativa privada i de protecció oficial.

 

Imatges i vídeo de la inauguració del Parc Central de La Sínia:

 

 

Fotografies i vídeo: Inauguració del Parc Central de La Sínia [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat