Diumenge, 19 maig 2024
  • Diumenge, 19 maig 2024
La Bustia presentacio coalicio Bloc CUP Olesa 1

El Bloc Olesà i la CUP es presentaran en una llista única a les eleccions

Per 4 de febrer de 2023 a les 11:00 0 730 Visites

Els dos partits han anunciat una coalició per “sumar persones, equip i programa amb una mirada municipalista i d’esquerres”

Els actuals caps de llista del Bloc Olesà, l’alcalde Miquel Riera, i de la CUP, el regidor a l’oposició Marc Serradó, han anunciat una coalició de les dues formacions per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals del 28 de maig. Ho han explicat aquest divendres a Cal Rapissa davant la premsa, militants i simpatitzants aquest divendres al vespre.

Riera ha dit que “ens hem trobat mútuament” perquè durant el mandat “hem compartit molts punts en comú. Sumem persones, equip i programa amb un projecte compartit per Olesa“. I ha destacat que “el Bloc té capacitat de renovació i de sumar esforços amb un projecte d’esquerres amb la CUP. Sumem experiència, il·lusió, energia, joventut, rigor i coneixement”.

Serradó també ha resaltat que “la CUP sempre hem intentat coalicions àmplies” que el resultat d’aquesta entesa ha donat com a resultat “una coalició municipalista i d’esquerra transformadora”. I ha afegit dues reflexions: que “la coalició no és conjuntural, és de llarg recorregut” i que “té una visió municipalista, la més preparada per defensar els interessos d’Olesa”.

La coalició ha unificat les dues sigles amb el nom que concorreran a les eleccions: ‘Bloc Olesà CUP’. Actualment, el Bloc Olesà governa amb els seus 8 regidors més 1 de Junts, i la CUP té 2 representants a l’oposició.

 

L’alcalde no repeteix
Tot i que no han volgut fer públic qui encapçalarà la nova coalició, Miquel Riera -com vam fer Pilar Puimedon (2015-2019 i Salvador Prat (2011-2015) ha confirmat que no serà el cap de llista i es descarta per a l’alcaldia, al càrrec des del 2019.

Des de la nova aliança han assegurat que tenen cap de llista i “en uns 10 dies” faran públic qui ocuparà el número 1, que serà del Bloc, i el número 2, que serà de la CUP.

D’altra banda, el dissabte 25 de febrer al matí organitzaran una jornada participativa per recollir propostes i suggeriments per a l’elaboració del programa.

 

Els vots sumaran per la CUP 

Els vots que tingui la candidatura única a les eleccions municipals comptaran com a vots de la ‘CUP Amunt’ en els organismes supramunicipals, com el Consell Comarcal i la Diputació. Uns vots que en el cas del Bloc a les eleccions de 2019 havien comptabilitzat per ‘En Comú Guanyem’, i en anteriors comicis per ‘Entesa’ i ‘EUiA’.

 

Signatura del pacte

Fonts de la coalició han explicat que el pacte conjunt encara no s’ha signat per escrit, però que el treball de mesos de converses i de punts en comú han fet possible aquest anunci. Un acord que es plasmarà en un document pròximament i que es donarà a conèixer.

Fotografies: Moments de l’anunci de la nova coalició ‘Bloc Olesà CUP’ [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: