Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia presentacio Olesa Oberta (2)

El nou partit Olesa Oberta presenta Samuel Rodríguez com a cap de llista

Per 3 d'abril de 2023 a les 20:15 0 627 Visites

La formació local compta amb veïns que havien anat a llistes del PSUC, ICV, Movem i PSC, i entre els fundadors hi ha Martí Obiols i Almudena Toledo

Olesa Oberta s’ha presentat com a un nou partit polític que es defineix com “un partit d’arrel olesana, però obert a col·laborar amb independència i condicions d’igualtat amb totes les forces polítiques i socials d’àmbit territorial superior al municipal amb els que comparteixi ideari”.

El nou partit té com a objectiu “donar veu i representar a la ciutadania que se sent identificada amb el fil roig verd i violeta de les lluites obreres i socials, de l’ecologisme i el feminisme, espai polític que durant molts anys no ha tingut una representació coherent i evident a Olesa”.

Samuel Rodríguez, nascut al 1981, és el cap de llista del partit. L’any 2019 es va presentar amb Movem Olesa. S’ha graduat en Llengua i Literatura Catalanes per la UOC i ha exercit com a membre d’un comitè d’empresa i asssessorat sobre seguretat i salut al sindicat UGT. Ha alternat diferents treballs, però ha trobat l’estabilitat com a operari químic i operari tèxtil. Actualment és autònom i treballa a Olesa.

El candidat s’ha mostrat “il·lusionat ara amb una nova etapa que comença amb el partit Olesa Oberta” i ha dit que Olesa “ha d’exercir les seves màximes capacitats i competències municipals, i traslladar a la ciutadania la possibilitat d’una participació real, sempre però, respectant els valors que són indestriables de qualsevol societat avançada com són el feminisme, l’ecologisme i una forta convicció social”.

L’acte de presentació d’Olesa Oberta, que es va fer el 3 de març, va comptar amb la intervenció del seu coordinador Martí Obiols, que també es va anar a la llista a Movem fa 4 anys i actualment és membre de la ‘Coordinadora Ciutadana per una Sanitat Pública i de Qualitat a Olesa de Montserrat‘. Ha dit que Olesa Oberta “vol ser una força de govern i de lluita alhora, governant el dia a dia de forma participativa, però també recolzant i posant-se al davant de les reivindicacions ciutadanes si fes falta”.

Per la seva banda, Rodríguez i l’activista pel drets dels animals Almudena Toledo han definit Olesa Oberta “com oberta a la solidaritat, a la sostenibilitat, a la proximitat de serveis i comerç, a l’ensenyament i sanitat pública de qualitat, a la natura i a la recuperació municipal dels serveis públics privatitzats”.

 

Fotografies: Presentació del partit Olesa Oberta [Olesa Oberta]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: