Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia Albert Soriano Titan Desert (5)

Albert Soriano: “La Titan Desert és una prova única i una experiència que no és comprable amb res més”

Per 14 de maig de 2023 a les 7:00 0 297 Visites

L’esparreguerí explica a La Bústia com ha viscut una de les edicions més dures que s’han fet mai de la cursa

Albert Soriano, de 55 anys i resident a Esparreguera, ha participat per primera vegada a la Titan Desert, una cursa extrema de sis dies pel desert del Marroc. L’edició d’enguany ha estat considerada com una de les més difícils i dures que s’han fet mai.

Tot i no haver pogut completar-la, Soriano ha explicat a La Bústia que per a ell ha estat “una prova única i una experiència que no és comparable amb res més. És molt hostil i he patit una barbaritat. És una cursa titànica, on aprens també a conviure amb la resta dels corredors i a les ‘haima’”.

L’esparreguerí, que va patir la covid-19 a 20 dies de la prova i el va deixar dèbil i amb problemes respiratoris, va poder fer les tres primeres etapes “amb relativa tranquil·litat”. No obstant això, a l’etapa 4, de 135 km, “ja corria pel desert de ple i aquí les coses es van posar difícils. En intentar passar un gran banc d’arena vaig decaure i vaig haver de ser atès pels equips mèdics, que no em van deixar acabar l’etapa”.

Soriano va tenir la possibilitat de sortir a la següent, i així ho va fer: “L’etapa 5 no me la podia perdre, era la de les temudes dunes. Aquí va començar un autèntic calvari: l’arena, les dunes i prop dels 45°C em van fer perdre molt de temps. Vaig arribar fora de temps i ja vaig quedar desqualificat”.

Sobre les extremes condicions, l’esparreguerí ha destacat que un dels principals problemes que ha tingut ha estat l’aigua dels avituallaments: “Davant la dificultat de portar aigua fresca al mig del desert, el que em trobava era aigua natural i, en molts casos, calenta. Això em va provocar també problemes estomacals i que no pogués menjar bé”.

Després de la seva primera participació a la Titan Desert, Soriano reconeix que “no porto bé això de no aconseguir els meus objectius… per tant, existeix la possibilitat de tornar-hi!”.

L’any 2019, els esparreguerins Jordi Gotsens i Andreu Martínez van pujar al tercer esglaó del podi de la Titan Desert en la categoria Ambassador.

Fotografies: Albert Soriano durant la Titan Desert [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Esparreguera, Esports