Divendres, 26 juliol 2024
  • Divendres, 26 juliol 2024
La Bustia Ple Olesa 11 juliol 2023

Olesa aprova la nova organització, dedicacions, sous i indemnitzacions del consistori

Per 20 de juliol de 2023 a les 18:00 0 476 Visites

El nou govern de Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts té l’alcalde i dos regidors una dedicació exclusiva del 100% de la jornada laboral

El Ple d’Olesa ha aprovat l’organització de l’Ajuntament amb el cartipàs de l’equip de govern, les dedicacions i les retribucions econòmiques de l’alcalde i els regidors.

L’alcalde Jordi Parent (ERC) també és el regidor d’Esports, Serveis Jurídics, Contractació i Recursos Humans. Marc Serradó (Bloc-CUP) és el 1r tinent d’alcaldia i regidor de Planejament i Urbanisme, Llicències, Habitatge i Salut Pública. Domènec Paloma (Junts) és 2n tinent d’alcaldia i regidor de Promoció Econòmica i Activitats. Jordi Martínez (Bloc-CUP) és el 3r tinent d’alcaldia i regidor d’Economia i Hisenda, Benestar Social, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Protecció Civil.

Raül Asensio (ERC) és el 4t tinent d’alcaldia i regidor d’Espai públic i Equipaments. Laia Montes (Bloc-CUP) és la 5a tinent d’alcaldia i regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Joventut i Diversitat i Cooperació. Santi Gallardo (ERC) és el 6è tinent d’alcaldia i regidor d’Innovació i Qualitat, Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Mitjans de Comunicació. Ivan Carreira (Bloc-CUP) és el 7è tinent d’alcaldia i el regidor de Medi Ambient i sostenibilitat.

Xavier Rota (Bloc-CUP) és regidor de Memòria històrica i Patrimoni i Turisme. Emma Duran (Bloc-CUP) és regidora de Cultura i Participació Ciutadana. Anna Valero (ERC) és regidora d’Ensenyament i Infància i Atenció Ciutadana. I Ferran Cerdeira (Junts) és regidor d’Aigua i Energia i Festes.

A l’oposició estan pel PSC: Fernando Vicente, Montserrat Velasco, Carlos Fernández, Lourdes García, Cristian Mesa i Zully Pérez; Pel PP, Jessica Fernández; per Olesa Oberta En Comú Podem, Samuel Rodríguez; i per Cs, Vanesa Carrasco.

 

Sous i indemnitzacions

Pel que fa a les retribucions econòmiques, totes en bruts anuals, tres membres del govern tenen una dedicació exclusiva del 100% de la jornada laboral amb els següents sous: l’alcalde Jordi Parent amb 54.607,56 euros, i el 1r i 3r tinent d’alcalde Marc Serradó i Jordi Martínez, amb 43.685,88 euros cadascun.

Amb una dedicació del 50%, Ferran Cerdeira, amb 21.842,94 euros. I quatre amb una dedicació del 35%: Laia Montes, Xavier Rota, Emma Duran, Anna Valero, amb una retribució de 15.290,10 euros cadascun.

La resta de regidors que no exerceixen els seus càrrecs en dedicació exclusiva o parcial cobraran per cada assistència a les sessions ordinàries de Ple 265 euros; Comissions informatives 95 euros; i Junta de Govern 235 euros. A més, cada grup municipal té una dotació fixa: 3.603,04 euros anuals com a grup i 65,51euros mensuals per cada regidor electe. Les dedicacions i retribucions es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció d’Olesa Oberta i el vot contrari de PSC, PP i Cs.

 

Plens i juntes

Les sessions ordinàries del Ple continuaran el quart dijous de mes, a les 19h, les sessions ordinàries de les Juntes de Govern Local seran els dimarts a les 19h, i les comissions informatives abans del Ple són tres: Economia i Serveis Centrals; Serveis a la Persona; i Urbanisme i Espais Públics.

A banda, també s’ha creat unes comissió del Codi de conducta dels càrrecs electes, per a l’estudi, informe i la consulta en relació amb els objectius establerts a l’esmentat codi.

 

El nou consistori d’Olesa pel mandat 2023-2027 el formen 21 representants, 6 del PSC, 6 del Bloc-CUP, 4 d’ERC, 2 de Junts, 1 d’Olesa Oberta, 1 del PP i 1 de Cs.

Fotografia de portada: Ple municipal extraordinari d’Olesa s’ha celebrat l’11 de juliol [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: