Diumenge, 19 maig 2024
  • Diumenge, 19 maig 2024
La Bustia Festa del Raim Masquefa

Nova edició de la Festa del Raïm a Masquefa

Per 7 de setembre de 2023 a les 7:00 0 638 Visites

Se celebrarà el cap de setmana del 16 i 17 de setembre

Masquefa celebra aquest mes de setembre la Festa del Raïm, una festivitat de caire popular per reviure els orígens del municipi relacionats amb la vinya, el camp i els productes de la terra. L’esdeveniment, que serà els dies 16 i 17, està organitzat per l’Ajuntament i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de Masquefa Comerç.

El gruix de les activitats serà el dissabte a la plaça Josep M. Vila. Hi haurà, entre d’altres, la Fira de Tastets, una demostració d’elaboració d’aiguardents i destil·lats amb una fassina, una visita històrica sobre l’origen del vi a Masquefa, activitats infantils, música en directe i el Tradicional Concurs de Tastavins. Un dels actes més destacats és la trepitjada popular de raïm, que es farà a partir de les 19.30h.

Diumenge hi haurà el concert ‘Tiempo a tempo’ a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo. A més, durant el cap de setmana es pot visitar una exposició de pintures, dibuixos i escultures fetes per artistes locals al Casal d’Avis.

L’alcalde Roger Vàzquez ha comentat que Masquefa “ha vist créixer de la seva terra un raïm i uns vins que són patrimoni i història de la nostra vila. Que han ajudat a construir el nostre municipi i que formen part de la nostra idiosincràsia com a poble. Al seu voltant s’hi ha edificat un llegat que perdura encara ara i que és font de valors, coneixement i cultura. I aquesta festa és el nostre humil homenatge a tot aquest tresor que cal seguir preservant i dignificant”.

Fotografia: La trepitjada popular de raïm l’any passat [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Agenda, Cultura, Masquefa