Dissabte, 27 juliol 2024
  • Dissabte, 27 juliol 2024
La Bustia peto i adeu Sant Andreu

Sant Andreu engega la prova pilot del ‘Petó i Adeu’

Per 21 de setembre de 2023 a les 12:00 0 499 Visites

L’objectiu és agilitzar l’entrada i sortida dels infants dels centres escolars

L’Ajuntament de Sant Andreu ha posat en marxa aquest dilluns 18 de setembre la prova pilot del ‘Petó i Adeu’. Es tracta d’un sistema d’estacionament a les escoles que pretén agilitzar l’entrada i sortida dels infants dels centres de forma segura i sense que es vegi interferit el trànsit.

D’aquesta manera, de 8.45 a 9.15h i de 16.20 a 16.45h els vehicles poden utilitzar aquest espai d’estacionament. Poden estar-hi com a màxim 2 minuts i es recomana que la persona conductora no baixi del vehicle.

La prova pilot ha començat als entorns de l’escola Àngel Guimerà i l’Institut Sant Andreu. Durant el primer dia, al voltant d’una trentena de vehicles han fet ús de l’espai. El servei ha funcionat sense incidències i la circulació ha estat fluïda.

Segons l’alcalde, Marc Giribet, “l’objectiu d’aquest projecte és fer més segures les entrades i sortides dels centres educatius i millorar la mobilitat del municipi. L’èxit del ‘Petó i Adeu’ depèn dels santandreuencs i santandreuenques”.

Giribet també ha explicat que “durant tres setmanes la Policia Local seguirà avisant a aquelles persones que no utilitzin de manera correcta el ‘Petó i Adeu’. Un cop hagi passat aquest temps, haurem de passar a aplicar altres mesures”.

Un cop es valori el funcionament del projecte, s’estudiarà la seva incorporació a altres escoles de Sant Andreu.

Fotografia: Primer dia de la prova pilot ‘Petó i Adeu’ [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: