Dijous, 16 maig 2024
  • Dijous, 16 maig 2024
La Bustia Guardia Civil haixix Sant Andreu6

La Guàrdia Civil desarticula un dels grups més importants en tràfic d’haixix a Catalunya

Per 21 de setembre de 2023 a les 7:00 0 394 Visites

El resultat de l’operació s’ha explicat a la comandància de Sant Andreu

La Guàrdia Civil ha desarticulat un dels grups criminals més importants en tràfic d’haixix a Catalunya. Els detalls de l’operació s’han explicat aquest dimecres en una roda de premsa a la comandància de Sant Andreu.

Les operacions es remunten a l’any 2019 i van tenir el cop definitiu el 30 d’agost d’enguany amb una intervenció a la costa del Garraf. En aquests últims quatre anys s’han intervingut 5,7 tones d’haixix, 600.000 euros i cinc armes de foc i s’han fet 50 detencions.

Carlos Prieto, delegat del govern espanyol a Catalunya, i José Luis Tovar, cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, han destacat el “repte” que suposava desarticular aquest grup i han ressaltat l’auge de l’ús d’armes en el tràfic de drogues.

Tovar ha relatat que ho estan detectant “tant al mar com a les plantacions de marihuana, on ja ens han rebut amb trets més d’una vegada”.

Prieto ha afegit que aquesta operació ha demostrat “l’augment del nivell violent d’aquesta organització, a la qual se’ls va intervenir armament bèl·lic preparat per ser utilitzat”.

Fotografies: Roda de premsa a la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: