Enguany els treballs se centren a la part inferior i exterior del monestir
El Centre d’Estudis Martorellencs ha començat aquest dilluns 2 d’octubre els treballs de la 6a campanya d’excavacions al monestir de Sant Genís de Rocafort. S’allargarà dues setmanes i l’objectiu de l’equip d’arqueòlegs és descobrir com eren els accessos al recinte. El CEM compta amb el suport de l’Ajuntament de Martorell i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
El vicepresident del CEM, Alfred Mauri, ha explicat que els treballs se centraran “a la part inferior i exterior del monestir, a la cara sud, per identificar i documentar les estructures del camí d’accés, que en època medieval es feia per aquest costat i des de la carena de la serra de l’Ataix”.
La diferència amb altres campanyes és la zona d’actuació, ja que anteriorment s’havien centrat en la part del capdamunt del turó amb la finalitat de conèixer l’evolució de l’església i posar al descobert les construccions que corresponien a les antigues dependències monàstiques.
Els treballs que el CEM fa en aquest monestir tenen transcendència en diferents congressos d’arqueologia medieval com el de Sigüeza o el de Pedralbes.
Un cop finalitzi la campanya, l’entitat martorellenca se centrarà en confeccionar un programa d’activitats de la Setmana de la Ciència i de la Setmana de la Pedra Seca, a mitjans i finals de novembre.
Fotografia: Sant Genís de Rocafort [Aj]