Dijous, 16 maig 2024
  • Dijous, 16 maig 2024
La Bustia plaques solars escola Castellvi 1

Comença la instal·lació de les plaques solars de la comunitat energètica de Castellví

Per 7 de novembre de 2023 a les 17:00 0 264 Visites

Els treballs s’han iniciat a l’escola i continuaran per cinc edificis públics més

La instal·lació de plaques solars als edificis públics de Castellví ja ha començat i els treballs duraran unes sis setmanes, fins a principis de desembre. Es tracta d’una actuació que permetrà posar en marxa la comunitat energètica local en règim d’autoconsum compartit, després que l’Ajuntament aconseguís a principis d’any una subvenció de 542.000 euros de la Diputació de Barcelona.

Els operaris han començat a treballar a l’escola i continuaran per la Casa de la Vila, la nau de la brigada, l’ajuntament vell, el Centre Social (escola vella) i el Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina. Aquestes obres pertanyen al lot 1 dels treballs que l’Ajuntament ha adjudicat per un import superior a 276.000 euros, IVA inclòs.

L’alcalde Adrià Camino, acompanyat del director tècnic de l’obra, ha estat present el 30 d’octubre en l’arrencada dels treballs a l’escola.

L’energia produïda a les plaques dels edificis públics alimentarà aquests mateixos equipaments. L’excedent que no s’utilitzi s’obrirà en un futur a l’accés del veïnat a través d’una convocatòria pública on les famílies en situació de pobresa energètica espreveu que tinguin accés prioritari.

A banda d’aquests treballs, l’Ajuntament té obert el segon procés de licitació del lot 2 d’obres, el de les plaques que s’instal·laran a la pista poliesportiva municipal. L’import previst és de 252.000 euros, IVA inclòs, i podria variar a la baixa en funció de l’oferta guanyadora de la licitació. El primer concurs va quedar desert, ja que cap de les empreses presentades complia tots els requisits.

Fotografies: Instal·lació de plaques solars a l’escola de Castellví [Aj]

Print Friendly, PDF & Email