El millor sommelier de Catalunya de l’Enoteca Divins de Martorell, el xef del restaurant Can Martinet d’Abrera i l’alcalde inauguren divendres la quarta edició
Abrera celebra aquest cap de setmana la quarta edició de la Fira Gastronòmica dels Porrons. La programació comença aquest divendres 17 de novembre a les 19h al carrer del Rebato amb música ambient, l’exposició dels plafons sobre la història dels Porrons del municipi, que inclou una mostra i una exposició d’aquests recipients.
A partir de les 20h és l’acte inaugural amb l’alcalde Jesús Naharro i dels padrins de la fira d’enguany. Són Toni Albiol, el millor sommelier de Catalunya de l’Enoteca Divins de Martorell, i Feliu Grau, el xef del restaurant Can Martinet.
A continuació és el torn del concurs tradicional d’aixecament i beure a porró, una degustació gastronòmica i música ambient amb DJ Pablo i la cremada estàtica de la Colla de Diables de Bram de Foc d’Abrera.
Dissabte i diumenge, la fira es trasllada al parc de Can Morral, amb els espais gastronòmics. Els establiments locals que hi participen són Can Martinet, Kenaz, L’Embolic, Bar de la Biblio, Gaadus, Càrniques Masó, Ca l’Antonia, Pizzeria Rebato i la Pastisseria Duch.
La programació de dissabte arrenca a les 12h i, durant la jornada, amb l’exposició i mostra de Porrons Històrics, el mercat de productors i artesans de proximitat, jocs tradicionals de fusta, circuit de kars ecològics, taller infantil del camp i servei de barra i bodega.
També una xerrada i degustació a càrrec de Francesc Olivella del CRDO Penedès, amenització musical de ‘Pata de Elefante’, mostra gastronòmica dels restauradors d’Abrera, concert de ‘Leila music’, visita de la Puput Punxetes, showcooking de la Pastisseria Duch i concert del grup musical Ruc&Roll.
El diumenge la fira continua a les 11h. Amb una tractorada popular, mercat de productors i artesans de proximitat, ballada i plantada dels Gegants d’Abrera i el Porronet, servei de barra i bodega, showcooking de Feliu Grau, taller infantil de pinta cares, show musical de Maambo i mostra gastronòmica dels restauradors. Fins a fi de festa, amb amenització musical d’Andreu Presas i Sergio Hernández.
Abrera prepara una nova edició de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera.
Fotografies: Toni Albiol i Feliu Grau [SE]