Dijous, 16 maig 2024
  • Dijous, 16 maig 2024
La Bustia premi Comissio Europea Martorell Educa 360 1

L’alcalde de Martorell recull a Brussel·les el premi més important per l’Educa 360

Per 25 de novembre de 2023 a les 10:00 0 304 Visites

El ‘BeActive‘ de la Comissió Europea està dotat amb 10.000 euros pel programa d’activitats extraescolars gratuït i universal amb l’objectiu de lluitar contra les desigualtats socials i promocionar la igualtat d’oportunitats, l’esport i la cohesió

 

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat del regidor d’Esports, Gerard Mimó, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, ha recollit el primer premi ‘BeActive‘ de la Comissió Europea d’Educació i Cultura pel programa ‘Martorell Educa 360’.

El guardó, entregat per la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Iliana Ivanova, dona suport a projectes i persones que es dediquen a promoure l’esport i l’activitat física a tot Europa.

S’han presentat 1.600 propostes i ha tingut tres finalistes: el FC Groningen B.V. dels Països Baixos, el Mertesacker Stiftung, d’Alemanya i el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, que ha quedat en el primer lloc.

La Comissió Europea ha valorat el projecte ‘Martorell Educa 360’ perquè “aborda les desigualtats en el sistema educatiu, i promou l’èxit educatiu, l’equitat i la cohesió social”.

Un projecte que treballa amb nens, adolescents i les seves famílies per entendre les seves necessitats educatives, ajudant-los a tenir èxit en l’educació. A més que infants i adolescents tinguin accés a eines d’educació formal, amb la pràctica d’activitats extraescolars gratuïtes i universals que promouen la igualtat d’oportunitats, l’esport i la cohesió social, contra les desigualtats i la segregació a l’escola.

Fonollosa destaca que aquest és “el projecte social més gran que hem fet mai a Martorell. Som l’únic municipi de Catalunya que ha activat un programa d’activitats extraescolars amb un ampli catàleg, gratuït i universal. L’objectiu és lluitar contra les desigualtats socials, per la igualtat d’oportunitats”.

L’alcalde explica que “1.600 nens i nenes estan fent aquestes activitats extraescolars. Són universals, per a tots els nens i nenes, perquè tant els qui s’ho poden permetre com els qui no, facin la mateixa activitat i evitem segregació. La grandesa d’això és que el 60% no havia fet mai una activitat extraescolar”. Aquest és el quart curs, amb 140 grups d’activitats i 80 monitors.

La gala de lliurament, organitzada per la Setmana Europea de l’Esport, ha tingut lloc el dijous 23 de novembre al Double Tree Hotel de Brussel·les, Bèlgica. Ha tingut 4 primers premis a cada una de les 4 categories: ‘Llocs de feina’, ‘Heroi Local’, ‘A través de les generacions’ i ‘Educació’. La dotació econòmica ha estat de 10.000 per a cada guanyador i 2.500 pels finalistes.

 

Aquí el premi ‘BeActive’.

El programa rep un premi de la Fundació Catalana per a l’Esport.

Aquí el programa ‘Martorell Educa 360’.

Fotografies: Moment de la gala amb la recollida del premi, amb l’alcalde com a representant de Martorell i guanyador, finalistes, i la comissària europea [Comissió Europea / Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Esports, Martorell, Societat