Dimecres, 15 maig 2024
  • Dimecres, 15 maig 2024
La Bustia Eduard Rivas i Pere Aragones 2

Eduard Rivas es reuneix amb Pere Aragonès i Carlos Prieto

Per 27 de novembre de 2023 a les 17:00 0 256 Visites

Les trobades són com a nou president de la Federació de Municipis de Catalunya, i viatja a Brussel·les com a alcalde per defensar la promoció i la recuperació de la Colònia Sedó

Eduard Rivas, com a president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i amb el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto.

Segons ha explicat Rivas, la reunió amb Aragonès, el 24 de novembre, ha estat “en nom de la FMC per tractar qüestions d’interès del món local: finançament, competències, educació, seguretat, canvi climàtic, infraestructures…”.

Per la seva banda, Prieto ha visitat Esparreguera el 22 de novembre, que ha dit que “el municipalisme i la tasca dels ens locals de proximitat amb la ciutadania són eines fonamentals per a la cohesió social i territorial. Ha signat el llibre d’honor del consistori i ha estat obsequiat amb un exemplar de ‘La Colònia Sedó d’Esparreguera’ de Gràcia Dorel-Farré.

Rivas li ha donat les “gràcies per visitar-nos a Esparreguera i tenir aquest primer contacte amb la FCM. El municipalisme agraïm sentir les institucions ben a prop i formar part de la governança del país per fer avançar tots els pobles i ciutats de Catalunya”.

Eduard Rivas és el nou president de la FMC i Xavier Fonollosa un dels vicepresidents.

 

Viatge a Brussel·les

Rivas, en aquesta ocasió com a alcalde, també ha viatjat a Brussel·les, acompanyat per Daniel Farriols, regidor d’Hisenda, i Nati Sánchez, regidora de Territori, per parlar de temes que afecten a Esparreguera. Els han acollit els diputats socialistes catalans al Parlament Europeu, Javi López i Laura Ballarín.

L’alcalde ha explicat que s’han tractat temes referents a l’economia com per exemple “com ens afecten les regles fiscals i els romanents i si els podem continuar utilitzant o no. A Esparreguera hem fet moltes inversions aquest any amb aquests recursos que en són propis i que són estalvis involuntaris que teníem al banc”.

La trobada també els ha servit per “continuar defensant la promoció i la recuperació de l’entorn i patrimoni industrial que tenim a la Colònia Sedó“.

Fotografies: Reunió d’Eduard Rivas amb Pere Aragonès i visita de Carlos Prieto a Esparreguera [Eduard Rivas / Carlos Prieto / Aj Esparreguera]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Esparreguera, Política