Dijous, 16 maig 2024
  • Dijous, 16 maig 2024
La Bustia millores Museu Colonia Sedo

Finalitzen les actuacions de millora del Museu de la Colònia Sedó

Per 3 de gener de 2024 a les 17:00 0 248 Visites

Entre les intervencions hi ha l’actualització de la museografia i millores en l’accessibilitat dels espais

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera ha finalitzat les actuacions d’actualització i millora de les seves instal·lacions, que van començar l’estiu de 2023. Les actuacions que s’han dut a terme inclouen millores i actualització de la museografia, la recepció de visitants, el condicionament de les instal·lacions, l’accessibilitat i la senyalització-informació.

Pel que fa a la museografia, s’han actualitzat i adaptat a l’accessibilitat i la sostenibilitat energètica els panells explicatius de l’exposició, s’ha automatitzat i fet més eficient la reproducció sonora i lumínica de la maqueta històrica. També s’ha actualitzat el contingut i el sistema de projecció de l’audiovisual que es reprodueix a l’interior del tub de la turbina. En aquest interior també s’han fet treballs de restauració, conservació preventiva i consolidació del material fèrric.

A més, s’ha reordenat l’espai d’acollida i de l’entrada, amb la incorporació d’un nou taulell de recepció, i s’han dut a terme millores d’accessibilitat. També s’han instal·lat nous elements d’informació i senyalització del soterrani. Per últim, s’ha fet un canvi de lluminàries per llum LED i s’han sanejat i pintat totes les parets, sostres i espais del Museu.

Aquest 2024 es preveu fer altres accions de millora com crear un nou espai de reunions i descans, instal·lar punts digitals de consulta en línia del fons històric, fotogràfic i documental de la colònia, i incorporar una nova senyalització del recorregut patrimonial del conjunt de la Colònia Sedó.

Fotografia: Finalitzen les actuacions de millora al Museu de la Colònia Sedó [MNACTEC]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Esparreguera, Societat