Dijous, 16 maig 2024
  • Dijous, 16 maig 2024
La Bustia operatiu policial trafic drogues març 2

Divuit detinguts per tràfic de droga en escorcolls a Sant Esteve, Masquefa i altres municipis

Per 10 de març de 2024 a les 17:44 0 1402 Visites

S’han desarticulat diversos grups interconnectats que traficaven amb marihuana i haixix a l’àrea de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat diversos grups criminals interconnectats assentats a Catalunya que es dedicaven a la producció i tràfic a escala nacional i internacional de grans partides de marihuana i haixix.

Els investigadors han detingut 18 persones vinculades als diferents grups criminals i han fet 21 entrades i perquisicions a diversos domicilis, naus industrials i a una associació cannàbica a Sant Esteve, Masquefa (Beguda Alta), Barcelona, Terrassa, Ripollet, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Premià de Dalt, Vallgorguina i Sant Just Desvern.

A mitjans de l’any 2023, els investigadors van detectar un grup criminal que presumptament utilitzava naus industrials a Catalunya com a guarderies de droga. Els investigats rebrien camions i tractores procedents del Marroc que presumptament transportaven partides de droga ocultes, les quals, un cop descarregades, eren traslladades a altres ubicacions, on s’emmagatzemava la droga i des d’on es distribuïen, posteriorment, tant a territori nacional, com a l’estranger.

Els avenços en la investigació van permetre detectar l’arribada de camions marroquins a les naus industrials investigades. El primer dispositiu va concloure amb l’aprehensió de 391 quilograms d’haixix.

Amb aquesta actuació policial, els investigadors van ubicar les persones que presumptament estarien implicades i els rols que desenvolupaven, així com els punts de producció i emmagatzematge de la droga.

El dispositiu policial als municipis ha estat el 20 de febrer. s’han desmantellat un total de sis centres de producció de marihuana, intervenint-se, aproximadament, 4.000 plantes de marihuana en diferent estat de creixement, 20 quilograms de marihuana en cabdells, 31 quilograms d’haixix, 61 quilograms de pol·len d’haixix, 1 pistola detonadora, 1 pistola d’aire comprimit, uns 20 cartutxos de diferent calibre, diverses armes blanques i 53.185 euros en diners en efectiu.

En 6 inspeccions es van detectar connexions fraudulentes que van comportar 1’45GWh d’energia defraudada, equivalent al consum d’una població de 414 habitatges, i que ascendeix a una quantitat de 362.335 euros.

Fotografia i vídeo: Operatiu dels Mossos d’Esquadra contra diversos grups narcotraficants [ACN / Mossos]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: