Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia presentacio Indicador benestar subjectiu vicepresidenta Laura Vilagra Sant Andreu 10

La vicepresidenta del Govern i l’alcalde de Sant Andreu presenten les dades de benestar emocional de Catalunya

Per 2 de maig de 2024 a les 20:00 0 327 Visites

Laura Vilagrà i Marc Giribet comparteixen una trobada de dones per analitzar una enquesta feta a 4.000 persones que ha donat una nota de 6,9 de mitjana de satisfacció amb la vida

La vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha participat aquest dijous a Sant Andreu en la presentació de l’Indicador de benestar subjectiu de la població de Catalunya. L’acte s’ha celebrat al Teatre Núria Espert amb l’alcalde Marc Giribet, membres de l’equip govern i dones de col·lectius de Sant Andreu i dels municipis del voltant.

Les dades són el resultat d’una enquesta on, en la seva primera onada, l’han respost 4.000 persones de diferents àmbits, gèneres i edats de Catalunya. Impulsat pel Govern, l’objectiu és conèixer el grau de felicitat de la ciutadania i contribuir a la millora del benestar de les persones.

La puntuació que fan els enquestats de satisfacció global amb la seva vida és de 6,9 de valoració mitjana. Gairebé el 40% puntua entre 8 i 10, i el 67% sent que està bastant o molt satisfet amb la vida.

A la presentació s’han visualitzat les dades en diferents àmbits com el familiar, l’ocupació, el social o l’econòmic. L’informe també ha posat l’accent en com afecta el gènere, i en particular la dona, en la satisfacció amb la vida i en els diferents factors que el determinen. La directora general d’Anàlisi i Prospectiva, Beth Espinalt, ha explicat les dades i ha respost les preguntes, conjuntament amb Vilagrà a partir de les intervencions del públic, majoritàriament dones.

Vilagrà ha explicat que “l’índex de benestar emocional ens presenten diferents indicadors que ens defineixen les dades per avaluar quina és la felicitat que té la ciutadania a Catalunya”. I ha recordat que “les polítiques feministes han estat una prioritat del Govern. Estem al costat de les dones, el Govern ha estat pioner i ho ha de continuar sent. Les polítiques feministes perillen si hi ha un canvi de govern”.

Giribet s’ha mostrat “molt content que ens visiti la vicepresidenta” i ha dit que Sant Andreu “sigui el municipi on es fa la presentació dels índexs de benestar i una trobada de dones és un orgull i ens avala la feina que des de l’Ajuntament estem impulsant. Per tant, ens anima a seguir col·laborant entre totes les administracions i competències per posar-les al servei de tota la ciutadania”.

Prèviament, la vicepresidenta ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Sant Andreu i ha signat en el Llibre d’Honor.

Aquí es poden consultar les dades de l’Indicador de benestar subjectiu de Catalunya.

Fotografies: Moments de la visita i de la trobada de dones amb motiu de la presentació de l’Indicador de benestar subjectiu [Gencat / Lluís Gutiérrez/La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: