Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia lladres robatoris coure

Vuit detinguts per robar coure a empreses d’Esparreguera, Olesa, Sant Esteve i 15 municipis més

Per 15 de maig de 2024 a les 7:00 0 785 Visites

Els Mossos atribueixen al grup 19 robatoris i calculen que es van endur material per valor d’uns 186.000 euros

Els Mossos d’Esquadra han detingut vuit persones i han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatori de coure en empreses d’arreu de Catalunya. Entre el 18 d’abril i el 5 de maig van cometre robatoris a Esparreguera, Olesa, Sant Esteve i 15 poblacions més. El valor total dels objectes sostrets ascendeix a 185.816 euros i el valor dels danys causats 6.100 euros.

Per cometre els robatoris encastaven el vehicle per tal de desencaixar o trencar les portes d’accés. En altres ocasions feien servir eines com palanques tipus ‘pota de cabra’ o radials per trencar els tancaments.

Una vegada tenien els accessos forçats entraven ràpidament, carregaven el material i fugien a gran velocitat. Principalment, sostreien bobines de cablejat de coure i altres materials fets de coure o altres metalls.

En la fugida, si eren descoberts per les víctimes o testimonis, no dubtaven a posar en perill aquestes persones. De fet, en un dels robatoris gairebé van atropellar un treballador que els va detectar.

Les detencions s’han fet entre el 9 i 12 de maig a Hospitalet de Llobregat i els arrestats són 6 homes i 2 menors. Estan acusats de 19 delictes de robatori amb força, 2 delictes de furt i pertinença a grup criminal.

Tots junts acumulen més de 80 antecedents per delictes contra el patrimoni. La investigació continua oberta, ja que podrien estar implicats en més robatoris.

Els detinguts menors d’edat van passar el 10 de maig a disposició de fiscalia de menors, i els majors d’edat, el 13 de maig a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció de guàrdia d’Hospitalet de Llobregat.

Fotografia: Enregistrament de càmeres de seguretat d’una banda de lladres de coure actuant en una empresa [Mossos / ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: