Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia bassa incendis Castellvi 3

Castellví reomple una bassa d’extinció d’incendis

Per 26 de maig de 2024 a les 17:00 0 224 Visites

L’operativa l’han dut a terme Agbar, les ADF i el GEPIF

L’Ajuntament de Castellví ha reomplert una bassa d’extinció d’incendis aprofitant l’aigua del fons del dipòsit del polígon Rosanes que s’havia de descartar per poder netejar la instal·lació, una operació obligatòria d’acord amb la normativa sanitària.

Aquesta acció s’emmarca en la voluntat del consistori de poder aprofitar al màxim l’aigua en les operacions obligatòries de neteja dels dipòsits municipals. En total, es van moure del dipòsit a la bassa d’extinció d’incendis entre 75.000 i 80.000 litres d’aigua.

L’alcalde Adrià Camino ha destacat que “en temps d’excepcionalitat s’han de poder buscar fórmules de reaprofitament sostenible i d’ús responsable de l’aigua. Esperem que aquesta acció es converteixi en la norma i no en l’excepció”.

Camino també ha volgut agrair “la tasca de totes les persones implicades en aquesta operativa. Si bé és cert que teníem el compromís i la voluntat, i feia força temps que pensàvem de quina manera podíem reaprofitar l’aigua residual de la neteja dels dipòsits, sense la implicació de les ADF, el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) i Agbar no l’haguéssim pogut dur a terme”.

La bassa d’extinció d’incendis està situada en un enclavament estratègic de Castellví, en plena zona forestal. Aquesta instal·lació ja va ser de gran importància en l’extinció del foc que va afectar el municipi l’estiu del 2021.

Fotografia: Es reomple una bassa d’extinció d’incendis a Castellví [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: