Diumenge, 6 octubre 2024
  • Diumenge, 6 octubre 2024
La Bustia Teresa Amat El Plaer art

La martorellenca Teresa Amat publica ‘El Plaer de l’art. Josep Pla i els artistes’

Per 7 de juliol de 2024 a les 7:00 0 624 Visites

El llibre aplega fragments dels retrats de l’escriptor palafrugellenc

La martorellenca Teresa Amat ha publicat recentment ‘El Plaer de l’art. Josep Pla i els artistes‘. El llibre està editat per Sidillà com a número 22 de la col·lecció ‘Busca-raons’. Conté 212 pàgines i la coberta ha estat il·lustrada per Montse Mayol. L’autora espera poder presentar el llibre a Martorell el pròxim mes de setembre.

‘El Plaer de l’art’ aplega fragments dels retrats que el conegut escriptor palafrugellenc Josep Pla va deixar escrits sobre el seu concepte d’art i sobre els artistes que va conèixer. L’autora ha recuperat tota la seva obra completa i ha fet un buidatge per preparar el llibre.

“Hagi escrit sobre el que hagi escrit, Pla ens ha ensenyat a mirar el nostre país i la seva gent, a mirar-nos a nosaltres mateixos i, des d’aquí, a mirar el món; i per això ens agrada”, ha escrit Amat. En el llibre aborda un aspecte essencial que genera un gran interès tant de la mirada com de la ploma de Josep Pla: l’art i els artistes, especialment l’art i els artistes catalans.

Teresa Amat Canals (Martorell, 1950) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha treballat de tècnica al Consorci per a la Normalització Lingüística. És patrona vitalícia de la Fundació Francesc Pujols i Morgades de Martorell. L’any 2009 va publicar l’assaig ‘Castracions. Cinquanta anys de revolució cubana’, i l’any 2016 el recull de relats ‘Tot ve que s’acaba’ (Premi Vila de Martorell 2015, Viena Editorial). Va ser autora d’un dels primers blocs literaris en català, ‘Les paraules i els dies’, del 2002.

El llibre es pot adquirir a través de la pàgina web de l’editorial.

Fotografia: Teresa Amat amb el llibre ‘El Plaer de l’art’ [Teresa Amat]

Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Martorell