Dissabte, 5 octubre 2024
  • Dissabte, 5 octubre 2024
La Bustia gatera Sant Andreu

Sant Andreu instal·la la primera gatera feta amb un contenidor de vidre

Per 5 de juliol de 2024 a les 17:00 0 314 Visites

Està ubicada a l’estació de Ferrocarrils i l’entitat Salvem els Gats s’encarrega d’alimentar la colònia felina de la zona

Sant Andreu ha habilitat un contenidor de vidre per instal·lar la primera gatera per a gats comunitaris de la ciutat. Usuaris del Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany s’han encarregat de pintar-la amb uns colors visibles, mentre que l’entitat Salvem els Gats s’encarrega d’alimentar la colònia felina de la zona.

La regidora de Medi Ambient i Benestar Animal, Mònica Julià, ha explicat que es tracta “del primer punt d’alimentació tancat per als gats comunitaris del municipi, en concret l’hem instal·lat a l’estació de Ferrocarrils amb el cartell anunciant que és una colònia felina autoritzada per l’Ajuntament i que s’ha de respectar”.

Julià ha afegit que compta el contenidor habilitat com a gatera compta “amb tres sortides perquè els gats mai es quedin atrapats. En ser un punt tancat, el que evitem és que entrin insectes, perquè es posarà terra de diatomees, que és un insecticida natural. També evitem que entrin coloms i que els senglars també s’alimentin del menjar que pogués quedar per fora”.

L’Associació Salvem els Gats té la clau d’aquet contenidor i controla aquest punt concret d’alimentació. Per a ells “és molt important perquè ara els gats tindran un lloc on anar a menjar i refugiar-se”.

Fotografia: Primera gatera a Sant Andreu [Aj]

Etiquetes: