Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia visita Jordi Hereu Agroparc Gelida 5

El ministre d’Indústria visita els terrenys de l’Agroparc a Gelida després de l’adjudicació d’ajudes del PERTE

Per 12 de juliol de 2024 a les 15:00 0 329 Visites

Ametller Origen espera superar els darrers tràmits aquest juliol per començar les obres l’últim trimestre d’enguany

El ministre d’Indústria, Jordi Hereu, ha visitat aquest divendres al matí els terrenys de l’Agroparc d’Ametller Origen, projectat a Gelida i part de Sant Llorenç d’Hortons, arran de l’adjudicació d’ajudes del PERTE agrari. També han estat presents el conseller delegat d’Ametller Origen, Josep Ametller, i l’alcalde de Gelida, Lluís Valls.

Des del grup Ametller Origen auguren que aquest mes de juliol quedaran encaminats els últims tràmits que falten per començar les obres de l’Agroparc Penedès. Així ho ha explicat, Jordi Ametller, que ha asseverat que abans que acabi l’any les màquines entraran als terrenys. Els últims tràmits administratius es preveu que quedin resolts “les pròximes setmanes”.

En aquest sentit, Valls ha precisat que en menys de deu dies està previst que la Junta de Govern Local aprovi el projecte d’urbanització que afecta estrictament l’àmbit de l’Agroparc.

En paral·lel, al ple municipal de Gelida del dia 23 previsiblement s’aprovaran de forma inicial els darrers documents que, juntament amb un projecte avalat a la Junta de Govern, aplanaran el camí per iniciar les obres durant l’últim trimestre d’enguany. La previsió és que l’aprovació tiri endavant, tenint en compte la majoria absoluta del PSC i que l’anterior govern liderat per ERC havia votat a favor dels tràmits fets fins ara.

La intenció d’Ametller origen és començar a aplanar els terrenys de Can Joncoses l’últim trimestre d’aquest mateix any. Una vegada urbanitzada la zona, la prioritat serà aixecar l’obrador i crear tota la infraestructura energètica. Aquesta primera fase implica una inversió de 60 milions d’euros i haurà d’estar acabada com a molt tard el desembre del 2026, ja que va condicionada als gairebé 5 milions d’euros d’ajuda que l’Estat ha concedit a través del PERTE Agroalimentari.

Hereu ha justificat la concessió del PERTE assegurant que el projecte de l’Agroparc és “un dels trans referents en la transformació de l’agricultura. Sens dubte és un dels projectes més importants a Catalunya, a l’estat espanyol i segurament al sud d’Europa per la nova concepció d’integritat i economia circular”.

Alhora, Hereu ha destacat que l’Agroparc serà “un gran centre estratègic de producció i distribució, amb claus noves que caldrà assumir des d’Europa”. L’ha definit com “un exemple tangible” d’allò que es debat a les institucions europees i al congrés espanyol sobre el futur de l’economia circular.

Per la seva banda, Ametller ha recordat que l’Agroparc preveu una inversió de 180 milions d’euros per transformar 258 hectàrees en un gran centre de conreu i distribució alimentària. Ha ressaltat que busquen “la integració vertical de les cadenes de producció i la integració horitzontal del procés de transformació”. També que la prioritat és que els productes surtin etiquetats amb un certificat de zero emissions, “un distintiu únic a Europa”.

Per aconseguir-ho, Ametller ha refermat que hi haurà un sistema de recirculació i aprofitament de l’aigua, que el centre s’abastirà d’energia fotovoltaica i que tot el transport es farà amb vehicles elèctrics. Aquests aspectes, sumat a nous sistemes de conreu i optimització dels elaborats farà que “el Penedès sigui un territori referent per a altres zones productives de Catalunya. El nostre principal és preservat aquest territori i enriquir-lo”, ha conclòs, alhora que ha recordat que es preveu la creació de 500 llocs de treball directes.

Aquí totes les notícies relacionades amb l’Agroparc Penedès.

Fotografia de portada: El Comissionat especial pel PERTE agroalimentari, Jordi Carbonell; el ministre Jordi Hereu; el CEO d’Ametller Origen, Josep Ametller; i l’alcalde de Gelida, Lluís Valls [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Gelida