Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia CAP Abrera 1

El Ple d’Abrera aprova el conveni urbanístic amb l’Incasòl per la construcció del nou CAP i futur CUAP

Per 20 de juliol de 2024 a les 7:00 0 876 Visites

L’alcalde, el regidor de Salut i tècnics municipals s’han reunit amb personal tècnic d’infraestructures de CatSalut i han visitat els terrenys a Can Morral on anirà l’equipament, habitatges i una superfície comercial

El Ple municipal d’Abrera ha aprovat per unanimitat aquest dijous 18 de juliol, l’aprovació inicial del conveni urbanístic de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per desenvolupar una nova fase del sector de Can Morral per a la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària d’Abrera (CAP), que inclou també la construcció d’habitatges, 64 d’ells de protecció oficial, i una superfície mitjana d’alimentació.

El text diu que “un cop es formalitzi el conveni amb l’Incasòl i s’obtingui la cessió de la porció de 2.835 m2 a favor de l’Ajuntament d’Abrera, prèvia obtenció el corresponent títol administratiu habilitant per a la seva segregació, correspondrà que es procedeixi a incorporar aquesta finca a l’inventari municipal i es fixin amb el Departament de Salut, entre d’altres, els termes concrets i condicions de la cessió per a la construcció i posada en funcionament del CAP/CUAP, els terminis d’execució i el manteniment del destí com a CAP/CUAP, així com els supòsits de reversió a favor de l’Ajuntament d’Abrera”.

Entre els acords, a més de donar informació pública del conveni urbanístic que si no rep al·legacions quedarà aprovat definitivament, inclou l’acceptació de la cessió gratuïta dels terrenys “de 2835 m2 per a la implantació d’un CAP, futur CUAP“, i que l’alcalde pugui “iniciar les corresponents gestions amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya” per fixar “les condicions de la cessió, terminis i supòsits de reversió”, a més de “notificar aquest acord” a l’Incasòl i Salut, prèviament a “l’obtenció de la corresponent llicència de parcel·lació”.

 

Reunió i visita

D’altra banda, prèviament a la celebració del Ple, el dijous 11 de juliol, l’alcalde Jesús Naharro, el regidor de Salut, José Antonio Zafra, i personal tècnic municipal han rebut a personal tècnic d’infraestructures del Servei Català de Salut i a la directora del CAP del municipi, Verónica Martínez, per analitzar la construcció del nou CAP d’Abrera. Després de la reunió, la comitiva ha visitat els terrenys.

El nou CAP donarà resposta a l’increment de població al municipi i permetrà crear un entorn d’atenció més funcional i confortable per a la ciutadania i els professionals. A més, es preveu que disposi de nous espais específics per als nous professionals que s’han incorporat en els darrers mesos com el referent de benestar emocional, el nutricionista comunitari, el fisioterapeuta comunitari i l’higienista dental.

Naharro ha destacat que la reunió ha servit “per veure els terrenys que des de l’Ajuntament hem treballat amb Incasòl i que pròximament durem a sessió plenària. Això farà que l’Ajuntament disposi de 2.800m2 de terreny perquè CatSalut comenci el projecte d’un nou CAP que necessitem urgentment al nostre municipi, així com la demanda que fem per tenir un CUAP”.

 

Abrera cedirà dos terrenys per a la construcció d’un CAP, un CUAP, habitatges assequibles i una zona comercial.

Fotografies: Reunió i visita als terrenys del nou CAP d’Abrera [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Economia, Política, Societat