Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia ampliacio Institut Creu de Saba Olesa 3

L’ampliació de l’institut Creu de Saba d’Olesa arriba 15 anys després

Per 21 de juliol de 2024 a les 7:00 0 193 Visites

El nou edifici està integrat a l’existent de 2007, que es va preveure per acollir el batxillerat el juny de 2009 i es va aprovar el projecte el 2017 mentre es van instal·lar mòduls prefabricats

L’Institut Creu de Saba d’Olesa estrenarà el nou edifici de batxillerat el curs 2024-2025. Han passat 15 anys de la visita al centre de l’aleshores conseller d’Educació Ernest Maragall, el juny de 2009, quan estava prevista l’ampliació per acollir els alumnes de batxillerat. Es va fer posteriorment amb mòduls prefabricats. El centre es va construir el 2007 i va començar a funcionar el curs 2007-2008 amb 3 línies d’ESO.

Les obres han estat reivindicades durant anys per l’institut i l’Ajuntament al Departament d’Educació de la Generalitat. El 2017 es va aprovar el projecte i des d’aleshores s’han anat desenvolupant els treballs. Han estat gairebé una dècada demanant l’inici de les obres i la substitució dels mòduls prefabricats.

El nou espai té una superfície de 800m2, repartit en planta baixa, primera i segona. S’ha construït a la part nord-est de la parcel·la i està connectat amb l’altra part de l’institut mitjançant un passadís. Destaca el revestiment de fusta de la façana, la lluminositat que tindran les aules i els nous espais per a patis.

Aquest edifici acollirà les dues línies de batxillerat, l’aula de plàstica, la de tecnologia, un laboratori i dues sales més de desdoblament i lavabos. Les noves aules tenen una escala per accedir al pati sud-oest a través d’un porxo a triple alçada que dona continuïtat a la façana del gimnàs.

El director del centre, Àlex Sala, ha expressat que estan “molt contents perquè feia molts anys que veníem demanant aquesta ampliació. El nou edifici queda totalment integrat al ja existent, i no només és qüestió d’ampliació del centre i de tenir més espai, sinó també de la redistribució que permet fer els diferents grups”.

Fotografies: Ampliació de l’Institut Creu de Saba d’Olesa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat