Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia presentacio primera fase Forum Sant Esteve 12

L’Ajuntament de Sant Esteve i la Diputació presenten el projecte executiu de la primera fase del Fòrum

Per 24 de juliol de 2024 a les 12:00 0 115 Visites

Amb un cost de 7 milions d’euros, la previsió és que les obres comencin a principi de 2026 i l’edifici entri en funcionament l’any 2027 amb la primera planta que acollirà una gran biblioteca

L’Ajuntament de Sant Esteve i la Diputació de Barcelona han presentat aquest dimarts el projecte executiu de la primera fase de l’edifici Fòrum. Ho han fet en un acte públic a la Sala El Celler amb la presència de l’alcalde Enric Carbonell i de la presidenta de la Diputació Lluïsa Moret. La licitació de les obres, amb un cost de 7 milions d’euros, es preveu fer durant l’any vinent.

La presentació ha anat a càrrec de l’equip redactor, UTE Adell Nabona Perich Such, guanyador del concurs d’idees impulsat per la Diputació l’any 2021. També han assistit el diputat i alcalde d’Abrera Jesús Naharro i membres del consistori, representants del Servei d’Equipaments i espais públics de la Diputació i dels Serveis Territorials Municipals.

Carbonell ha definit el Fòrum com “un equipament que canviarà la vida de la gent, des de l’àmbit cultural, la convivència, a la manera de compartir l’espai públic. A Sant Esteve hi haurà un abans i un després d’aquest edifici que es convertirà en icona del municipi, en punt de trobada”.

Moret, per la seva banda, ha reiterat el suport i compromís de l’ens “acompanyant i dotant de recursos per fer possible que projectes com el que es presenta siguin una realitat. Estarem i formarem part del cofinançament perquè aquests grans projectes necessiten de la corresponsabilitat de totes les institucions que es preocupen pel territori”.

 

La primera fase i els terminis previstos

En aquesta primera fase es posarà en marxa la primera planta de l’edifici, que acollirà l’ús principal amb una gran biblioteca, que s’ha treballat conjuntament amb el servei de Biblioteques de la Diputació. Es projecta un espai càlid, amb elements de fusta i l’aprofitament de la llum natural.

La gran estratègia del projecte és un pati interior que aprofita la llum natural a través de tres grans lluernes i que vertebrarà els diferents espais de l’edifici.

Un altre dels elements destacats és el Verger, un espai polivalent exterior amb grades i escenari, rodejat d’un anell vegetal, així com la coberta. Aquesta acollirà una plaça pública amb mirador, espai de bar i una pèrgola fotovoltaica. També s’habilitarà una planta de l’aparcament soterrat, la façana i s’urbanitzaran els accessos i l’entorn.

Està previst que l’edifici entri en funcionament l’any 2027 i l’Ajuntament espera que les obres puguin començar a principis de 2026, amb una durada d’uns 18 mesos i un cost d’uns 7 milions d’euros. Per al seu finançament, l’Ajuntament compta amb el suport de la Diputació i espera sumar-hi a la Generalitat.

Per a la segona fase es projecta una segona planta de l’aparcament soterrat i l’execució dels usos de la planta baixa, com una gran sala polivalent i espais juvenils. El cost d’aquesta fase és de 2 milions d’euros.

Aquí les notícies sobre el Fòrum i l’última visita de la presidenta, el març del 2022.

Fotografies: Presentació de la primera fase del Fòrum de Sant Esteve [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: