Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia terrenys Agroparc Gelida

Gelida aprova dos dels últims tràmits urbanístics per a la construcció de l’Agroparc i la defensa en un procès judicial

Per 24 de juliol de 2024 a les 17:00 0 193 Visites

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la modificació del Pla General dels terrenys on s’ha de desenvolupar el projecte i el de Gelida es presentarà com a part codemandada

L’Ajuntament de Gelida ha aprovat aquest dimarts dos dels darrers tràmits pendents per a què Ametller Origen comenci la construcció de l’Agroparc Penedès. El Ple municipal ha donat llum verda de forma inicial al projecte per fer les obres de l’entorn del recinte de producció i distribució de 28 hectàrees impulsat per la firma agroalimentària.

També ha aprovat el conveni de l’àmbit urbanitzable de Can Juncoses, on es farà l’Agroparc. Els dos tràmits han tirat endavant amb el suport favorable dels 7 regidors del govern del PSC. Els dos punts han comptat amb l’abstenció de les 2 regidores d’ERC i les 2 de Gelida per la República i el vot en contra del regidor no adscrit.

En paral·lel als avenços urbanístics, l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons, limítrof amb Gelida, ha presentat un recurs contenciós administratiu en contra de la modificació del Pla General a la zona de Can Juncoses i les finques confrontants que ja tenia el vistiplau de la Generalitat.

El TSJC ha admès a tràmit el recurs i ha instat a l’Ajuntament de Gelida a presentar-se com a part codemandada. Així, anteriorment, el Ple d’aquest dimarts també ha aprovat donar aquest pas i contractar la defensa per poder participar en el procediment judicial. Un punt aprovat per 9 vots a favor (PSC i ERC), 2 abstencions de Gelida per la República i 1 vot en contra del regidor no adscrit.

A l’espera del que decideixin els tribunals, a hores d’ara l’últim tràmit urbanístic és l’aprovació del projecte d’urbanització de la zona que afecta pròpiament el sector de l’Agroparc. Aquest projecte a priori l’aprovarà definitivament la Junta de Govern de Gelida aquest dijous.

El ministre d’Indústria visita els terrenys de l’Agroparc després de l’adjudicació d’ajudes del PERTE de la primera fase de 5 milions d’euros d’una inversió de 60 i d’un total de tot l’Agroparc de 180 milions d’euros.

Fotografia: Conreus de Gelida on Ametller Origen projecte l’Agroparc Penedès [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Gelida