Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia Sergio i Tamara Collbatots i Silvia Baraldes Junts Collbato

Què passa a l’Ajuntament de Collbató? Surten dos regidors del govern que ara està en minoria i Junts es queda sense representació

Per 24 de juliol de 2024 a les 20:00 0 381 Visites

Sergio Trigo i Tamara Rodríguez de Collbatots renuncien de les delegacions i passen a l’oposició i Sílvia Baraldés ha deixat el partit i ara és regidora no adscrita

En aquests moments, l’Ajuntament de Collbató té 4 regidors al govern municipal i 7 a l’oposició. Després d’un decret de l’alcaldessa del 18 de juliol, Gemma Rodríguez (PSC), els dos regidors de Collbatots, Sergio Trigo i Tamara Rodríguez, han renunciat a les regidories delegades per “disparitat de criteris en la gestió municipal”, han deixat el govern i han passat a l’oposició sense deixar l’agrupació d’electors.

Les funcions que deixen els dos electes les ha assumit el regidor i cap de llista a les eleccions municipals de Collbatots que continua al govern, Pau Calsina. A hores d’ara, més enllà del decret el govern i Collbatots no fan públics els motius a l’espera de la celebració del Ple d’aquest dijous on es donarà compte entre d’altres del decret i que, en el cas de l’agrupació ho debati i decideixi a través de la pròxima assemblea.

 

Junts dona explicacions

Des de Junts per Collbató sí que han donat explicacions concretes. En una nota rebuda a La Bústia, expliquen que “de manera unilateral, la fins ara cap de llista i única regidora de Junts, Sílvia Baraldés, ha pres la decisió de deixar la formació de Junts i així ho ha comunicat als òrgans competents el dia 11 de juliol d’enguany”.

Pel que fa als motius “tenen com a fons una proposta feta a la regidora des de l’alcaldia de Collbató per entrar a formar part del govern local. Tanmateix, l’executiva local no n’estava al corrent, ni tampoc s’havien obert negociacions entre partits, com seria d’esperar. La decisió unilateral de deixar Junts es produeix sense haver tingut un debat intern entre els afiliats de l‘assemblea local sobre la conveniència o no d’entrar a formar del govern”.

D’aquesta manera, Baraldés queda com a regidora “no adscrita a l’Ajuntament de Collbató, en no renunciar a la seva acta. Aquests fets es produeixin mentre s’ha obert una greu crisi en el govern local, després de la sortida de dos regidors de Collbatots de l’equip de Govern que tenien en coalició amb el PSC”.

Aclareixen que tot i que Junts deixa de tenir representació al Ple municipal “això no vol dir presència local, doncs alguns dels drets que li confereix la condició de partit que ha concorregut a les eleccions municipals els podrà mantenir”.

Diuen que “a partir d’ara, la presència i el contacte permanent amb el poble es reprenen a través de la seva executiva local i dels seus afiliats. S’obre un nou horitzó per seguir creixent com a partit i com a persones per poder concórrer a les eleccions del 2027 amb una candidatura guanyadora, tal com s’ha posat de manifest després dels últims resultats electorals al Parlament de Catalunya on Junts va quedar com a primer força local”.

 

Socialistes i Collbatots van anunciar un acord pel canvi de govern a Collbató i els caps de llista van opinar.

 

Fotografia: Sergio Trigo i Tamara Rodríguez de Collbatots i Sílvia Baraldés de Junts ara regidora no adscrita [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Collbató, Política