Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia Diada Policia Local Martorell 2023 1

Martorell tindrà més policies, càmeres i recursos per millorar la seguretat

Per 25 de juliol de 2024 a les 12:00 0 250 Visites

L’Ajuntament incrementarà la plantilla de la Policia Local en 4 agents, reorganitzarà el cos, augmentarà la vigilància en punts problemàtics i posarà en marxa una aplicació

L’Ajuntament de Martorell incorporarà 4 nous agents a la Policia Local -per arribar a un total de 43 efectius- i reorganitzarà l’estructura del cos amb dues places de caporal i l’amortització d’una plaça de sergent. La mesura també inclou un increment de la vigilància en punts problemàtics, la instal·lació de més càmeres de seguretat i la posada en marxa d’una nova aplicació per mòbils i tauletes per agilitzar el contacte entre agents i comerciants locals.

En el Ple Municipal del 15 de juliol, el govern i l’oposició han aprovat aquest punt per unanimitat, que implica la creació d’una nova unitat d’intervenció urgent i ràpida.

El regidor d’Hisenda i Règim Interior, Lluís Amat, ha anunciat que l’increment de recursos a la Policia Local comportarà “una nova estructura, amb la que passarem a disposar de 43 agents, nou caporals, dos sergents i un sotsinspector. Serà la més adient per funcionar, tal com ens ha fet arribar el cap de la Policia Local en el seu informe”.

El regidor també ha anunciat que, en paral·lel a l’increment de places, s’aposta per una millora i enfortiment del servei, reforçant la vigilància “en alguns punts de Martorell que puguin ser més susceptibles de conflictivitat, que afortunadament són pocs. Hi augmentarem la vigilància de més a prop”.

Per a fer-ho possible, Amat ha explicat que “instal·larem algunes càmeres més a les que ja tenim, i que s’encarreguen de fer el control de trànsit als quatre punts d’accés al poble i també als accessos de les estacions”. La finalitat és “mitigar la inseguretat i protegir al màxim els més necessitats: la gent gran i la gent jove”.

A més, per accelerar la comunicació entre ciutadania i agents “properament posarem en marxa una nova aplicació on establiments que pateixin algun conflicte o agressió podran comunicar-se ràpidament amb la Policia”.

L’increment poblacional de Martorell amb el nou barri de La Sínia, en el qual viuran entre 3.000 i 3.500 persones, el creixement del polígon industrial Xàmenes i la voluntat d’especialitzar els serveis són els motius pels quals l’equip de govern municipal ha volgut “dotar aquest cos dels recursos humans necessaris per donar resposta a les necessitats de seguretat i prevenció a Martorell i gestionar les diferents eines que s’implementaran”.

 

Increment de les actuacions

L’informe elaborat per la Policia Local reflecteix l’increment de les actuacions els darrers anys, que han passat de les 8.065 de l’any 2021 a les 13.799 de 2023. Del total d’intervencions de l’any passat, 4.785 van ser en l’àmbit de la Policia de Trànsit; 2.544 en la de la Policia Administrativa; 3.698 de la Seguretat Ciutadana; 1.637 de la Policia Assistencial i 1.135 de la Policia de Proximitat.

Fotografia: Agents de la Policia Local de Martorell durant la Diada de Sant Miquel de l’any passat [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Destacat