Diumenge, 15 setembre 2024
  • Diumenge, 15 setembre 2024
La Bustia treballadors Leventon protesta Sant Esteve 1

La direcció i els treballadors de Leventon tanquen un acord per l’ERO

Per 27 de juliol de 2024 a les 7:00 0 382 Visites

El pacte redueix a 110 els afectats i preveu indemnitzacions de 50 dies per any treballat amb un topall de 36 mesos

La direcció i la plantilla de Leventon a Sant Esteve han arribat a un acord per l’ERO. Segons ha informat aquest divendres CCOO, no frena el tancament de la producció a la planta, però permet unes sortides amb “condicions dignes, s’estableixen unes indemnitzacions dignes per a totes les persones afectades per l’ERO i es manté la continuïtat d’una part de la plantilla”. L’acord ha estat ratificat per unanimitat per part de tots els treballadors.

L’afectació final de treballadors és de 110 -en comptes de 121-, ja que s’ha previst que 11 persones es recol·loquin a Sunrise, l’empresa del costat del mateix grug Werfen. A més, les indemnitzacions per acomiadament s’eleven a 50 dies de sou per any treballat, amb un màxim de 36 mensualitats. Així mateix, tota la plantilla rebrà una compensació mensual de 350 euros entre juliol i desembre d’aquest any, quan es preveu acabar la producció.

El pacte també contempla un pagament lineal de 3.000 euros per als treballadors de més de 60 anys i de 6.000 per a la resta de la plantilla.

Inicialment, l’ERO preveia l’acomiadament de 121 de les 129 persones que treballen a la planta de la firma sanitària a Sant Esteve. Finalment, l’afectació serà de 110 que aniran a l’atur l’1 de gener de 2025. I 8 persones continuaran amb tasques administratives a Leventon.

 

Els alcaldes donen suport a la plantilla de Leventon davant l’ERO que pretén acomiadar 121 treballadors.

Treballadors de Leventon es manifesten al Parlament per rebutjar l’ERO.

Els treballadors de Leventon de la planta de Sant Esteve s’oposen a l’ERO.

Leventon anuncia un ERO per a 121 treballadors de la planta de Sant Esteve.

Fotografies: Protesta dels treballadors de Leventon davant de l’empresa, el 25 de juliol, i altres com al Parlament, reunions amb els alcaldes durant el juliol de 2024, una imatge de l’exterior de les instal·lacions i primera pedra de les noves de les obres de les noves instal·lacions el 2017 [SE / ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: