Dimecres, 14 agost 2024
  • Dimecres, 14 agost 2024
La Bustia obres pas a nivell estacio Masquefa 5

Masquefa finalitza les obres del pas a nivell per a vianants de l’estació de Ferrocarrils i el condicionament dels carrers d’accés

Per 14 d'agost de 2024 a les 8:00 0 150 Visites

Ha tingut la visita de la consellera de Territori abans del canvi de l’actual Govern de la Generalitat, Ester Capella, i del president de FGC, Toni Segarra, a més de l’alcalde i regidors del consistori

Les obres a l’estació de Ferrocarrils de Masquefa ja han acabat. Els treballs han permès adequar el pas a nivell exclusiu per a vianants que s’ha ubicat al costat de l’estació, així com reurbanitzar els carrers de l’entorn per guanyar espai per als vianants i per a les bicicletes. L’estiu passat, en el marc de la mateixa actuació, ja es va suprimir la circulació de vehicles al pas a nivell.

Les obres han costat 1,9 milions d’euros i han tingu un conveni entre Ferrocarrils i l’Ajuntament de Masquefa per eliminar la circulació de vehicles del pas a nivell de la població i adaptar-lo a l’ús exclusiu de vianants. El projecte permet millorar la seguretat ferroviària i vial del municipi i contribueix a la permeabilitat i integració urbana de la línia Llobregat-Anoia al seu pas per la població.

Els treballs han consistit en la supressió del pas de vehicles, l’adequació dels accessos i la instal·lació de senyalització acústica i lluminosa. També s’han instal·lat semàfors, senyalització fixa i elements d’última generació en seguretat ferroviària com senyalització horitzontal LED encastada al paviment, d’activació automàtica amb el pas dels trens. A més, s’han renovat les baranes de protecció i s’ha reforçat la senyalització mitjançant rètols.

Les obres també han inclòs el condicionament de tots els carrers que conflueixen en aquest pas a nivell per facilitar el trànsit per a vianants. Concretament, s’ha reurbanitzat el carrer Montserrat, que serveix d’accés al pas a nivell, i s’ha creat un recorregut naturalitzat per a vianants pels carrers paral·lels a la línia de Ferrocarrils, dins el nucli urbà. Així doncs, s’ha reurbanitzat també el passeig de la Via i una part dels carrers Pujades i Escoles.

 

Visita de les autoritats

L’alcalde Roger Vàzquez, acompanyat per la consellera de Territori en funcions abans del canvi de l’actual Govern de la Generalitat, Ester Capella, i el president de Ferrocarrils (FGC), Toni Segarra, han visitat l’1 d’agost l’estació una vegada finalitzats els treballs.

Vàzquez ha dit que és “un dia molt important per a la nostra vila: les obres de pacificació del nucli antic de Masquefa encaren la recta final i ens permeten adaptar-nos a les noves necessitats de mobilitat, accessibilitat i sostenibilitat. Dono les gràcies a la Generalitat i a Ferrocarrils per l’aposta de treballar per Masquefa i de dur a terme les obres a l’entorn de la via del tren que, de ben segur, milloren la qualitat de vida dels masquefins”.

Capella ha destacat que “sempre endavant millorant la vida dels ciutadans i ciutadanes, fent que les infraestructures que travessen les viles i ciutats no fracturin i crec que amb aquesta obra ho hem assolit. Ja no hi passaran vehicles, és un pas segur per als vianants d’aquest municipi que, a més, garanteix la permeabilitat i la integració urbana de la línia Llobregat – Anoia“. També ha comentat que “l’obra s’ha acabat dins del termini previst” i que “la urbanització dels carrers que hi conflueixen ha permès guanyar un espai que formarà part del passeig diari dels vilatans”.

Segarra ha comentat que “amb aquesta actuació hem millorat la seguretat de les persones, en el marc de la política de Ferrocarrils d’anar eliminant progressivament tots els passos de nivell per a vehicles a les nostres línies. També ha servit perquè els veïns i veïnes de Masquefa puguin comptar amb més espai per caminar còmodament i per gaudir d’aquesta zona, ja que hem integrat urbanísticament l’estació amb el seu entorn”.

Fotografies: Finalitzen les obres a l’estació de Ferrocarrils de Masquefa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Altres, Masquefa