Dimecres, 28 agost 2024
  • Dimecres, 28 agost 2024
La Bustia plaques solars Seat

Seat comença la construcció d’una de les plantes d’autoconsum industrial més grans d’Europa amb 46.000 plaques solars

Per 21 d'agost de 2024 a les 7:00 0 620 Visites

Les plaques solars es reparteixen entre cobertes i pàrquings de la companyia a Martorell, Sant Esteve, El Prat de Llobregat i Barcelona

L’automobilística Seat ha començat la construcció d’una de les plantes d’autoconsum industrial més grans d’Europa, amb 46.000 plaques solars repartides per cinc instal·lacions de la companyia i que sumen un total de 26,44 MWp de potència. L’empresa encarregada d’impulsar aquest parc fotovoltaic és Greening Group i la comercialitzadora Conecta 2 Energía. Té una extensió de 233.000 m2, equivalent a 23 camps de futbol, i permetrà a Seat triplicar la seva capacitat d’autogenerar energia renovable.

La inversió és d’uns 22,54 milions d’euros i les plaques solars es reparteixen entre cobertes i pàrquings de les plantes de Seat a Martorell, tant a la Fàbrica com al Taller 20, Sant Esteve, El Prat de Llobregat i Barcelona.

El nou parc fotovoltaic forma part del projecte ‘Seat al Sol 2’ i té per objectiu descarbonitzar les instal·lacions de l’automobilística i “reforçar les renovables com a element competitiu en la nostra indústria”, segons ha avançat la companyia. Quan entri en funcionament, generarà 39 GWh d’energia anual i s’arribarà a prop de 50 GWh de generació renovable l’any.

Les instal·lacions permetran “avançar en l’objectiu de descarbonització de la indústria” i evitaran l’emissió de fins a 10.65 tones de C02 anuals, en un pas important cap a la sostenibilitat ambiental.

Fotografia: Plaques solars de la companyia automobilística Seat [Seat / Arxiu]

Print Friendly, PDF & Email