Dimecres, 28 agost 2024
  • Dimecres, 28 agost 2024
La Bustia Juan Jurado Eduard Rivas Sergi Asensio PSC Esparreguera

Juan Jurado, ratificat pel PSC candidat a alcalde d’Esparreguera, i Sergi Asensio serà nou regidor

Per 22 d'agost de 2024 a les 7:00 0 376 Visites

El relleu a l’alcaldia es farà a través d’un Ple al setembre, i en un altre entrarà el secretari d’organització socialista per cobrir la vacant d’Eduard Rivas


Una cinquantena de militants del PSC esparreguerí
han votat de manera presencial a mà alçada o també telemàtica Juan Jurado com a candidat a alcalde d’Esparreguera.

Com va avançar La Bústia, el PSC local havia de celebrar una reunió per ratificar Jurado com a candidat a l’alcaldia. És el relleu i la proposta d’Eduard Rivas i de l’executiva del partit per substituir qui ha estat batlle els últims 9 anys i regidor un total de més de 17 anys.

Des dels socialistes destaquen que la votació ha estat unànime a favor de Jurado, que és l’alcalde accidental després que Rivas hagi estat escollit pel nou càrrec com a cap del Gabinet del president de la Generalitat, Salvador Illa.

 

Canvi d’alcalde i nou regidor

La renúncia oficial d’Eduard Rivas com a alcalde, la presa de possessió de Juan Jurado com a nou alcalde i, posteriorment, l’entrada a l’Ajuntament i al govern municipal del nou regidor, Sergi Asensio, es farà oficial les pròximes setmanes en dates a confirmar en sessions plenàries durant el mes de setembre.

Asensio és el següent de la llista, el número 9 a les eleccions municloals de 2023, i actual secretari d’organització del PSC local.

 

Declaracions

En el transcurs de la reunió de l’executiva del PSC i abans de les votacions, aquest dimarts 20 d’agost, Juan Jurado ha dit que “si obtinc la confiança d’aquesta agrupació per esdevenir candidat a alcalde d’Esparreguera treballaré de valent per culminar els grans projectes i serveis que venim impulsant durant els darrers dos mandats, i per seguir amb aquest projecte de vila que és col·lectiu i que ens ha fet referents en inversió social”.

També que “l’Eduard ha deixat el llistó molt alt, però estic convençut que els i les socialistes d’Esparreguera tenim l’equip, l’experiència i el bagatge per seguir impulsant les transformacions que necessita la nostra localitat”.

 

El nou candidat a l’alcaldia

Juan Jurado (Esparreguera, 1991) té un grau superior en Música (especialitat en Composició) pel Conservatori Superior del Liceu (Barcelona), a més d’estudis superiors de composició per l’Acadèmia Sibelius de Hèlsinki (Finlàndia).

Com a compositor, està especialitzat en música coral i vocal, i en músiques per a l’escena. Ha treballat per encàrrecs a Espanya, França, Finlàndia i Alemanya, entre d’altres. Es dedica també a la docència, durant els darrers anys com a professor del grau superior del Taller de Músics.

És regidor d’Esparreguera des de l’any 2019. Número 3 a la llista en les eleccions municipals, en aquest mandat, a més de primer tinent d’alcaldia és regidor de Patrimoni municipal, Organització i persones, Cultura i Comunicació i coordinador de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania.

A l’executiva de la Federació del PSC del Baix Llobregat és al capdavant de la Secretaria d’Educació i FP des d’aquest mes de juny.

Eduard Rivas deixa l’alcaldia d’Esparreguera i passa el relleu a Juan Jurado.

El nou president de la Generalitat, Salvador Illa, escull Eduard Rivas.

Fotografies: Juan Jurado i Eduard Rivas (a la reunió del PSC del dimarts 20 d’agost) i Sergi Asensio (a la mesa de l’assemblea del PSC del Baix Llobregat celebrada el 14 i 15 de juny de 2024 / Moment de la votació de dimarts [PSC]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Esparreguera, Política