Dissabte, 14 setembre 2024
  • Dissabte, 14 setembre 2024
La Bustia Diada 2023 Martorell 6

Fem un repàs dels actes i els cartells de la Diada Nacional de Catalunya

Per 9 de setembre de 2024 a les 7:00 0 354 Visites

El gruix dels actes és el dimecres 11 de setembre, tot i que també s’organitzen alguns aquest dimarts dia 10

MARTORELL

Dimarts se celebra l’acte institucional amb l’ofrena floral de les entitats al fossar de Sant Bartomeu. La matinal del diumenge comença a les 8h amb la concentració per pujar la senyera a la muntanya de Les Torretes. A continuació, hi ha un esmorzar popular a la plaça de la Vila. A les 11h, ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa i la 31a sortida per a motos clàssiques de l’AMCAM. Finalment, a les 19h, audició d’havaneres.

SANT ANDREU

Dimarts a la plaça de l’Església hi ha havaneres i rom cremat amb el grup Son de l’Havana a partir de les 22h. Més tard, a les 00h, enlairament de la senyera, ball de l’Andreu i la Quimeta i pilar dels Castellers de l’Adroc. Dimecres a la plaça Onze de setembre es fa la ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània (11h) i la tradicional ofrena floral (12.30h).

OLESA

Dimarts se celebra la Nit de la Diada a l’Arbreda de Cal Mané amb sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa (19h) i havaneres amb l’Espingari (22.30h).

ESPARREGUERA

Dimarts a partir de les 19.30h, revetlla de la Diada amb poesia, manifest reivindicatiu i música. A la plaça de la Pagesia.

Dimecres a les 10.30h es fa l’ofrena floral a la plaça del Centre. A la tarda, cap a les 19h, ballada de sardanes amb la cobla Ressò.

ABRERA

Dimecres a les 12h, ofrena floral al monument de Rafael Casanovas i ballada de la sardana ‘Vila d’Abrera’. A les 19h, cantada d’havaneres a càrrec del grup Norai i rom cremat. Ambdós actes són a la plaça de Rafael Casanovas.

SANT ESTEVE

Dimecres a les 11.30h al parc de la Coma es commemora la Diada amb el ‘Cant de la Senyera’ amb la Coral Sant Esteve, l’ofrena floral, la cantada de ‘Els Segadors’ i la fotografia commemorativa.

COLLBATÓ

L’acte institucional se celebra dimarts amb l’ofrena floral i la lectura del manifest al racó del Ponis. A les 19.30h l’acte ‘Collbató: Hi Som! Per compromís, cultura, reivindicació i País’, ofrena floral i lectura dels manifestos de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

CASTELLVÍ

Dimarts a les 21.30h a la plaça del poble, cantada d’havaneres amb el grup Xarxa. Dimecres a les 9h a la plaça del Roure, hissada de la senyera a la Cadireta i sardinada.

GELIDA

Dimarts a les 22h es fa la 13a baixada de torxes des del Castell a la plaça de la Vila. Dimecres hi ha programada una caminada popular a partir de les 8.30h i l’acte institucional a la Font de Sant Miquel a les 12h. A continuació, concert de la Diada amb mel i mató.

MASQUEFA

Dimarts a la plaça Josep M. Vila (de l’Estació) ballada de sardanes (19.30h), ballada de la colla de ball de bastons de Masquefa (21.30h), lectura del manifest de l’Assemblea Nacional Catalana (21.45h), concert de ‘La portàtil FM’ (22h), coca i cava per a tothom (23.30h) i cant dels segadors. Diumenge a l’Ajuntament, acte institucional (11h). A continuació, passejada popular fins al Passeig Onze de Setembre, on es fa la cantada de la Coral de l’Alzinar, l’ofrena floral al monument ’11 de setembre’ i cant dels segadors.

Fotografia: La Diada a Martorell el 2023 [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: